Ingezonden persbericht


Persbericht

Vier nieuwe instapmodellen IP-toegangsrouters
van Funkwerk nu beschikbaaar

Nieuwe router uitgerust met met 4 poorts-switch, SIP proxy en IPSec

Amsterdam 19 juli 2006 --- Funkwerk Enterprise Comunications GmbH (FEC), onderdeel van Funkwerk AG, heeft een nieuwe reeks IP-routers op de markt gebracht. De nieuwe modellen zijn bestemd voor privé- en kleinzakelijk gebruik. Bedienen en instellen kan via een browser-interface geschieden en dit maakt de routers makkelijker te configureren dan hun voorgangers. Het topmodel van de reeks, de nieuwe bintec R232bw, biedt beveiligde draadloze internettoegang via een ADSL-modem (Annex-B standaard), een ISDN-aansluiting en een verbinding met een draadloos LAN. Dankzij ADSL2+ ondersteuning kan de router downloadsnelheden bereiken van 24 Mbit/s, ideaal voor toepassingen die veel bandbreedte eisen, zoals video-on-demand. De ISDN-aansluiting is te gebruiken als reservevoorziening voor de DSL-verbinding, maar ook voor transacties op afstand. Andere modellen in de serie: bintec RS232b (ADSL Annex-B, ISDN), bintec 230aw (ADSL Annex-A, WLAN) en bintec R230a (ADSL Annex-A), kunnen worden ingezet voor diverse toepassingen.

De vier nieuwe instapmodellen zijn per direct verkrijgbaar via de gangbare verkoopkanalen.

Krachtige beveiliging voor toegang op afstand en VoIP

FEC is een specialist op het gebied van veilig netwerkgebruik en rust zijn nieuwe apparatuur uit met effectieve beveiligingsmiddelen en uitgebreide functies die geheel afgestemd zijn op gebruik in netwerkstations en in kleine ondernemingen. Alle modellen hebben een vierpoorts-switch om aan verschillende apparaten gekoppeld te kunnen worden. De modellen met ISDN, bintec R232b en bintec R232bw, hebben ook een extra Ethernet-poort voor de installatie van een DMZ (Demilitarized Zone, een gesegmenteerde beveiliging voor het netwerk, vaak in combinatie met een firewall). De geïntegreerde firewall heeft 'stateful-inspection', een intelligent systeem dat de integriteit van datapakketjes bewaakt. Aldus is een krachtige beveiliging van deze routers tegen mogelijke internetaanvallen gewaarborgd. Voor een toepassing als VoIP (telefonie of multimedia over internet) werkt een SIP (Session Initalization Protocol)-proxy samen met de NAT (Network Address Translation) om uitzonderingen op de blokkering voor verkeer met de buitenwereld mogelijk te maken zonder de veiligheid van het lokale netwerk in gevaar te brengen. Voor elke bestemmingspoort is een eigen SIP-proxy ingesteld. Er kunnen dus meerdere providers voor VoIP gekozen worden. Beveiligde VPN (Virtual Private Network)-tunnels kunnen via IPSec (IP security)-encryptie zorgen voor een beveiligde communicatie tussen uiteengelegen locaties. Data-encryptie volgens 3DES (Triple Data Encryption Standard) en AES (Advanced Encryption Standard) en authenticatie d.m.v. certificaten en vooraf gedeelde sleutels worden eveneens ondersteund. Met content-filtering kunnen desgewenst uitgaande internet-queries geclassificeerd en ongewenste content geblokkeerd worden. Een gratis 30-dagen proef hiervoor wordt meegeleverd.

Gebruikersinterface met browser vereenvoudigt het beheer

Alle instellingen voor de nieuwe bintec-routers kunnen gemakkelijk vanaf een aangesloten computer uitgevoerd worden. FEC heeft hiervoor een geheel nieuwe interface op basis van een browser ontwikkeld. Beginners kunnen hulp inroepen van een configuratie-wizard, die hen stap-voor-stap door de instellingen voor een basisconfiguratie leidt. Ervaren gebruikers kunnen via een SSH (Secure Shell)-verbinding ook van buitenaf toegang krijgen tot de router om instellingen te controleren of aan te passen. De nieuwe bintec-routers hebben zelfs gemakkelijk te bedienen functies voor het beheren van de gebruikers en hun privileges. De op het LAN (en xDSL) aangesloten apparatuur kan niet alleen als PPPoE (Point-to-Point-Protocol over Ethernet)-client worden ingesteld, maar ook als PPPoE-server, waarmee de diverse privileges dus aangepast kunnen worden. Dat kunnen bijvoorbeeld dienstschema's of tijdvensters zijn; aldus kan zakelijk gebruik van vrij of privé-gebruik gescheiden worden. Voor situaties waarin de internetverbinding met dynamische IP-adrestoekenning werkt, is de DynDNS-implementatie (het toekennen van een alias aan een veranderend IP-nummer, bijv. via DynDNS.org) een interessante optie. Het werkt met de belangrijkste Europese DynDNS (Dynamic Domain Name Server)-providers; zeven providers zijn al voorgeïnstalleerd.

bintec R232bw en bintec R230aw voor een snelle draadloze verbinding

De draadloze verbinding tussen computer en de routers bintec R232bw en bintec R230aw kan met hoge datatransmissiesnelheden werken, tot maximaal 54 Mbit/s (802.11g), maar is ook compatibel met de 11Mbit-variant (802.11b). Beide modellen ondersteunen de standaards voor beveiliging van Wifi: WPA en WPA2, zowel in de Enterprise als in de Personal modus. Virtuele WLAN-interfaces kunnen gedefinieerd worden met meervoudige SSID (Service Set IDentifier). Aldus is het mogelijk 'gasten' draadloos internettoegang te bieden zonder hen daarmee toe te laten op het bedrijfsnetwerk.

Over Funkwerk Enterprise Communications GmbH

Funkwerk Enterprise Communications GmbH is één van de belangrijkste Europese leveranciers van professionele netwerk access- en ICT-oplossingen voor bedrijven, overheden, organisaties en telecomproviders.

Het portfolio bestaat uit technologieën voor wireless LAN, IP gebaseerde routing, Virtual Private Network, Voice over IP, Voice over VPN en geïntegreerde telecomsystemen. Daarnaast worden mobiele beveiligings- en communicatiesystemen van het merk Funktel aangeboden. De nadruk ligt op pionierwerkzaamheden op het gebied van spraak en data convergentie. De oplossingen worden op de markt gebracht onder de merknamen Artem, Bintec en Elmeg en worden ondersteund door een uitgebreid concept van trainingen, service en support.

Funkwerk Enterprise Communications GmbH heeft 400 werknemers op bedrijfslocaties in Neurenberg, Neu Ulm, Peine, Salzgitter en Berlijn. Naast Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland is Funkwerk Enterprise Communications GmbH ook actief in Europa met vestigingen in België, Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Griekenland, Italië, Portugal, Spanje, Oost-Europa, Scandinavië en het Midden-Oosten, soms vertegenwoordigd door dochterondernemingen. Het bedrijf is onderdeel van Funkwerk AG, gevestigd in Kölleda.

Voor test exemplaren, foto's en meer informatie voor de pers:

Lubbers & De Jong,

Peter Keijzer

(020) 421 05 65

peter@l-dj.nl