Ingezonden persbericht


NEOPOST NEEMT adresseersystemen CIKAM OVER

Almere, 19 juli 2006 - Neopost BV, dochteronderneming van Neopost SA - Europees marktleider en wereldwijd de op één na grootste leverancier op het gebied van postoplossingen - en Cikam - marktleider op het gebied van geldverwerking en adresseersystemen in Nederland - zijn overeengekomen dat per 1 juli 2006 de adresseersystemen en -software van Cikam zijn overgenomen door Neopost BV.

Andrew Citroen, Algemeen Directeur Cikam: "Cikam wil zich concentreren op zaken die bij haar specialisme passen en het bedienen van niche markten. Daarom gaan we ons binnen de hoogvolume documentverwerkingsmarkt concentreren op een meer gespecialiseerd segment. De desktop adresseersystemen zijn qua toepassing een meer algemeen product geworden, waardoor ze beter tot hun recht komen bij Neopost."

Victor Dake, Algemeen Directeur Neopost BV, is erg ingenomen met de uitbreiding van de huidige Neopost productenreeks. "De door Neopost overgenomen adresseeractiviteiten sluiten zeer nauw aan bij het brede Neopost-assortiment. Wij voegen een extra schakel toe aan de keten van postale oplossingen en realiseren hiermee verdere groei. Het is een absolute aanwinst, omdat we onze bestaande klanten, maar ook nieuwe klanten uit de handel en industrie en bij financiële dienstverleners, overheidsinstellingen en verenigingen nu nog beter en uitgebreider in hun behoeften kunnen voorzien."

Productenreeks

Een adresseersysteem is een high-speed printer voor het volautomatisch bedrukken van enveloppen, kaarten en dergelijke, met bijvoorbeeld adressen, reclameboodschappen, logo's, teksten, barcodes en illustraties. De overgenomen productenreeks bestaat uit een reeks adresseersystemen en ondersteunende outputsoftware.

NEOPOST

Neopost is Europees marktleider en wereldwijd de één na grootse leverancier van mailoplossingen. De organisatie heeft vestigingen in 14 landen wereldwijd en meer dan 4.700 medewerkers. In 2005 werd er een jaaromzet behaald van ¤827m. De Neopost-producten en -diensten worden verkocht in meer dan 90 landen en de groep is één van de belangrijkste marktspelers op het gebied van postkamerinrichting en logistieke oplossingen. Neopost biedt technologisch geavanceerde oplossingen als frankeer-, couverteer-, adresseersystemen en briefopeners, alsmede oplossingen voor logistiek beheer en het traceren van poststukken. De organisatie heeft daarnaast een volledig dienstenpakket op het gebied van consultancy, systeemonderhoud en financiële oplossingen. Neopost is genoteerd aan de Eurolist van Euronext Paris. Het marktkapitaal bedraagt ¤2.7 miljard.


---

Voor meer informatie zie www.neopost.nl of:

Liza Bergman - Communication Manager Neopost BV Influx PR - Margienke Smit

Tel: +31 (0) 6 46 36 62 51 Tel : +31 - (0) 55 - 366 30 34

E-mail: lbergman@neopost.nl E-mail: margienke@influx-pr.com

(Ref: Pb0306)