LogicaCMG



Persbericht

LOGICACMG WINT EUROPESE AANBESTEDING UWV

Uitbesteding van nieuwbouw en onderhoud van IT-applicaties

Amstelveen, 19 juli 2006

De uitkeringsinstantie UWV en LogicaCMG hebben een raamovereenkomst getekend voor de uitbesteding van de ontwikkeling en onderhoud van alle nieuw te bouwen IT-applicaties van UWV. De overeenkomst heeft een looptijd van twee jaar met een optionele verlenging van nog eens twee jaar.

Het bundelen van alle applicatienieuwbouw en onderhoudstaken in een nieuwe overeenkomst past in de strategie van UWV om alle ICT-werkzaamheden uit te besteden en te beleggen bij gespecialiseerde ICT-leveranciers. LogicaCMG is uit vijf leveranciers gekozen als ICT-dienstverlener met de beste prijs kwaliteitverhouding. LogicaCMG gaat onder andere het informatiesysteem ontwikkelen dat het UWV ondersteunt bij de uitvoering van de nieuwe WIA-regelgeving.

De nieuwe UWV-applicaties worden in het Resu!t centre, de 'ontwikkelfabriek' van LogicaCMG, ontwikkeld. Door de verregaande standaardisatie van projectaanpak, toenemend gebruik van bouwstenen en continuïteit van kennis, ontwikkelt en beheert het Resu!t centre software voor UWV op een voorspelbare, goedkopere, snellere en kwalitatief betere manier.