Llink



Programma pagina

uitzending(en)

wo 19 juli 2006 van 14:00 uur tot 15:45 uur op 747 AM wo 11 januari 2006 van 14:00 uur tot 15:45 uur op 747 AM Beluister deze uitzending (Real Media)

deze aflevering

Eric Vloeimans

Jazz-trompettist Eric Vloeimans heeft met zijn trio Fugimundi een nieuwe cd op de markt gebracht en is daarom vandaag te gast bij 747Live. Naast praten over jazz, een grote liefde van John Buijsman, wordt er natuurlijk ook geluisterd naar jazz, zowel live van Eric Vloeimans zelf, als van zijn allernieuwste plaat, 'Summersault'.

Gina Kranendonk

Horti-culti reporter Gina Kranendonk rapporteert voor 747Live regelmatig over nieuws uit de horti-culti wereld. In de koude winterdagen heeft Gina zich verdiept in de Nederlandse tuinliteratuur. Er wordt heel wat afgeschreven over het wel en wee van de tuinwereld, maar er zijn maar een paar grote tuinschrijvers. Vandaag komt ze daarom verslag doen van de Huizinga lezing van Gerrit Komrij en 'De Tuinen van Bomarzo' van Hella Haasse.

Shoppen met Mieke

Elke week struint shopaholic Mieke van der Linden winkeltjes af waar de gemiddelde Nederlander niet (vaak) komt. Zo kwam ze in een dierenwinkel waar de vleermuizen aan het plafond hangen, liet ze zich informeren over voodoo en stapte ze een gothic-kledingwinkel binnen. Waar zou onze shopaholic nu weer geweest zijn? Hoeveel geld heeft ze uitgegeven? En voldoen haar inkopen aan het praktisch idealisme van LliNK? Alle antwoorden op deze vragen hoort u in Shoppen met Mieke.

Ton den Boon

Hoofdredacteur Ton den Boon, van de Van Dale, komt regelmatig langs in 747Live om alles op het gebied van de Nederlandse taal te bespreken. Naast nieuwe woorden bespreekt hij ook telkens een woord uit de categorie 'Kent u ze nog?', en dat is deze keer het woord 'Nozems.'