Crown Holdings, Inc. wijst Chris Homfray aan als opvolger ...

Crown holdings, inc.

Crown Holdings, Inc. wijst Chris Homfray aan als opvolger van William Apted als hoofd van de Europese afdeling

PHILADELPHIA, July 19 /PRNewswire/ --

Crown Holdings, Inc. (NYSE: CCK) kondigde vandaag aan dat Chris Homfray (48) verkozen werd als opvolger van William Apted (58), in zijn functie als hoofd van de afdeling Crown Europe met ingang van 30 september 2006. Apted, voorzitter van deze afdeling sinds 2000, gaf eerder dit jaar zijn beslissing te kennen een stap terug te zetten. Homfray zal rapporteren aan John W. Conway, voorzitter en CEO van Crown.

Conway merkte op: "Toen Bill zes jaar geleden werd aangesteld als hoofd van de Europese afdeling begon hij meteen nieuwe initiatieven door te voeren die de marktaanwezigheid van de afdeling in Europa en het Midden Oosten verbeterde alsook de operatieve en financiële toestand opkrikte. Hij laat een sterkere en betere afdeling achter. We wensen hem het allerbeste toe."

"Chris werd voor deze belangrijke rol gekozen uit een aantal zeer bekwame managers van Crown. De beslissing is gebaseerd op zijn uitstekende prestaties op het vlak van leiderschap, management en vernieuwend denken, alsook zijn kennis en expertise van de operationele en klantgerichte aspecten van onze business. Zijn promotie benadrukt de grote aanwezigheid van talent en ervaring binnen dit bedrijf."

Homfray zit al meer dan tien jaar in de verpakkingsindustrie en heeft in die periode bij Crown posities met steeds meer verantwoordelijkheid bekleed. Hij is momenteel Senior Vice President van Crown Food Europe. Hij kwam in dienst bij het bedrijf als commercieel directeur voor voedselverpakkingsproducten in Europa in 1995.

Homfray heeft een diploma ingenieurswetenschappen aan de universiteit van Oxford en een MBA aan de Manchester Business School in het VK.

Crown maakt een breed gamma aan metalen verpakkingsproducten voor voeding, drank, persoonlijke verzorgingsproducten, huishoudelijke en industriële producten en installaties om blikken te fabriceren. Het bedrijf is geografisch verdeeld over drie afdelingen: Amerika, Europa en Asia Pacific. De Europese afdeling bestaat uit 75 vestigingen in 28 landen in Europa, het Midden Oosten en Afrika, waar samen ongeveer 12.000 mensen tewerkgesteld zijn. In 2005 werd 52 van de totale netto verkoop van 6,9 miljard USD geboekt door de Europese afdeling.

Crown Holdings, Inc., is via zijn dochterondernemingen een toonaangevende leverancier van verpakkingsproducten voor bedrijven in de consumptiemarkt over de hele wereld. Het wereldhoofdkwartier is gevestigd in Philadelphia, Pennsylvania.

Voor meer informatie, neem contact op met:
Timothy J. Donahue, Senior Vice President - Finance; Tel: +1-215-698-5088.

Website: www.crowncork.com