Politie Zeeland


---

Z-2761-2006 Onderzoek naar handel in verdovende middelen.

Door de Zeeuwse politie is er in de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar handel in harddrugs in Axel en omgeving.
Uit dit onderzoek is gebleken dat cocaïne werd aangevoerd vanuit Rotterdam en dat dit door 2 dealers werd verkocht in onder andere Axel, Hulst en Terneuzen.

Gedurende het onderzoek zijn 12 aanhoudingen verricht waaronder de 2 dealers. Ook de persoon die vanuit Rotterdam de verdovende middelen afleverde aan de dealers, beiden woonachtig in Axel, is aangehouden.
Er is tijdens het onderzoek een geringe hoeveelheid soft- en harddrugs inbeslag genomen.

Een van de dealers uit Axel zit in afwachting van zijn rechtzaak in voorlopige hechtenis, van de andere dealer is de bewaring geschorst wegens familieomstandigheden.

O-2762-2006 Winkeldiefstal gepleegd
Politie Zeeland gaat een winkeldiefstal onderzoeken die afgelopen zaterdag werd gepleegd in het centrum van Goes.
Er werd, tussen 13.00 en 13.30 uur, een diefstal gepleegd in een winkel aan de Ganzepoortstraat in Goes.
Voornamelijk cosmetica-artikelen (scheermesjes, make-up) werden meegenomen. De geschatte waarde van de goederen bedraagt ongeveer 3500 euro.

W-2763-2006 Man in elkaar geslagen
De Zeeuwse politie stelt een onderzoek in naar een gepleegde mishandeling afgelopen middag.
Een 43-jarige man uit de gemeente Veere reed vanaf de Zeelandbrug in de richting van Colijnsplaat. Voor hem reed een donkergekleurde auto met geblindeerde ramen. Opeens trapt de bestuurder van die auto hard op zijn rem. De 43-jarige raakt geïrriteerd en laat dit merken aan de chauffeur van de auto voor hem. Die stopt ineens helemaal met rijden, de vier portieren van zijn auto gaan open en er stappen vier (getinte) mannen uit de auto. De mannen komen naar de auto van de 43-jarige toegelopen en een van hen geeft de man een stomp in zijn gezicht door het geopende raampje. Hierna wordt het portier van de man geopend en wordt hij uit zijn auto getrokken. De vier mannen slaan het slachtoffer helemaal in elkaar. In het ziekenhuis komt de man weer een beetje bij zijn positieven en dan wordt de politie gebeld. De politie vraagt om getuigen die rond vier uur ook op diezelfde weg hebben gereden en het een en ander hebben gezien. Zij kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844.

---- --