Gemeente Harenkarspel


19-07-2006
Informatie-reeks over Wet Maatschappelijke Ondersteuning begint

Volgend jaar wordt meer inzet gevraagd van gemeenten op het gebied van de zorg. Want op 1 januari 2007 gaat de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in werking. Er zijn veel vraagtekens over de WMO. Niet alleen bij de mensen in het gemeentehuis die hiermee moeten gaan werken. Ook de inwoners vragen zich af wat die WMO allemaal zal inhouden.

Op deze website wordt op de homepage in de linkerkolom informatie gegeven over de Wmo. Ook bevindt zich daar aan het einde van de tekst een link naar de website van het ministerie van WVS over de Wmo.

De WMO is een bundeling van oude zorgwetten, waarbij gemeenten meer taken en meer beleidsvrijheid krijgen. Het positieve daarvan is dat gemeenten zorgdiensten (ook huishoudelijk) meer op elkaar kunnen afstemmen. De Wmo is gericht op het meedoen van alle inwoners aan de samenleving, al of niet geholpen door vrienden, familie of bekenden. Er zijn echter ook veel vraagtekens over de nieuwe wet. In de loop naar 2007 geeft gemeente Harenkarspel regelmatig bekendheid aan de ontwikkelingen rond de WMO. Zo is reeds bekend dat in het najaar een aantal informatiebezoeken over de WMO worden gebracht aan woon-zorgcomplexen, waar ook belangstellenden welkom zijn. Nadere bekendmaking hierover volgt.