Politie Limburg-Noord

Politie arresteert onder verzet man met minibike

Datum: 19-07-2006
Tijd bericht: 16:11
Plaats: Venlo
De politie heeft dinsdagavond een 18-jarige man uit Tegelen aangehouden. De arrestatie vond plaats nadat hij op een minibike over de Vindelsdijk reed. De man moest geboeid plaatsnemen in een politieauto, maar wist er desondanks vandoor te gaan. Later werd hij alsnog aangehouden.

Even na zeven uur zagen agenten de man op de minibike. Ze wilden de minibike in beslag nemen, maar werd hij agressief en weigerde om af te stappen. Bij een poging om hem aan te houden begon hij te duwen en te trekken. Hij wist te ontkomen en na een korte achtervolging probeerden ze hem te boeien. De man trapte wild om zich heen en wist weer te vluchten. Uiteindelijk werd hij geboeid in de politieauto gezet. Desondanks wist hij door een raam weer te ontkomen. Geboeid met de handen op de rug rende hij een maïsveld in. Even later werd hij alsnog opgepakt en overgebracht naar het bureau. De politie maakt proces-verbaal op en de minibike is in beslag genomen.

De politie treedt tegen dergelijke minibikes op, omdat zij wettelijk niet op de openbare weg mogen worden gebruikt. Daarnaast zijn de risico's op (letsel)ongevallen wel degelijk aanwezig en de doelstelling van de politie is juist om het aantal letselongevallen naar beneden te krijgen.