Gemeente Amsterdam



Rapport VROM Bos en Lommerplein

Ter beschikking gesteld aan Commissie de Boer

19 juli 2006
-
Voorlichting Bos en Lommer
Het rapport dat de VROM-inspectie heeft opgemaakt op verzoek van het dagelijks bestuur van het stadsdeel Bos en Lommer is kritisch over alle partijen die betrokken waren bij de bouw van het Bos en Lommerplein. Het dagelijks bestuur van Bos en Lommer zal het rapport voor oordeelsvorming ter beschikking stellen aan de Commissie de Boer.

Deze commissie onder leiding van oud-minister Margreet de Boer stelt op verzoek van het college van B&W en het stadsdeelbestuur een onderzoek in naar de gang van zaken rond voorbereiding en totstandkoming van de bouw van het complex Bos en Lommerplein.

Kritisch

De VROM-inspectie toonde zich in 2003 kritisch over de uitvoering van de wettelijke handhavingstaken in Bos en Lommer in de periode 2002 na een inspectie die landelijk werd uitgevoerd. Na verschijnen van dit eerdere rapport in 2003 stelde Bos en Lommer in overleg met de VROM-inspectie een verbeterplan op. De VROM-inspectie liet in maart van dit jaar weten van oordeel te zijn dat het stadsdeel bij de uitvoering van alle VROM-taken een grote stap vooruit heeft gemaakt.

Het dagelijks bestuur van Bos en Lommer verzocht VROM-inspectie direct na de verzakking van het plein begin februari 2006 een onderzoek in te stellen naar de rol van het stadsdeel ten tijde van de bouw van het Bos en Lommerplein.