Gemeente Wassenaar

AANKONDIGING NIET OPENBARE AANBESTEDING

Wassenaar, 19-07-2006

(Private- Publieke Samenwerking) betreffende de outsourcing van de niet kerntaken van het OMS (Openbaar Meld Systeem) van de Hulpverleningsregio Haaglanden (HRH). Ze biedt de kans een positie te verwerven op een nieuwe markt die vrijgegeven is voor concurrentie en technologisch volop in beweging is. Afhankelijk van de gekozen innovatieve invulling van de te verwerven concessie biedt deze nieuwe markt mogelijkheden die ver uitstijgen boven de klassieke data- communicatie oplossingen zoals deze nu voor brandmeldsystemen "ingeburgerd" zijn.
Deze aanbesteding is een initiatief van de HRH om de krachten op het terrein van technische -infrastructuren t.b.v. doormelding van alarmen via gecertificeerde brandmeldinstallaties te bundelen voor haar OMS klanten. Het OMS in de regio Haaglanden omvat ca. 1300 brandmeldinstallaties.

Het OMS realiseert de verbinding tussen de brandmeldinstallatie van de klanten van de HRH en het GMS (Geïntegreerd Meldkamer Systeem) op de gezamenlijke meldkamer van Politie, Brandweer en GHOR (GGD) in Den Haag. Het GMS is het systeem wat automatisch het uitrukadres vaststelt op basis van het ontvangen alarm en de OMS klanten database.

De primaire doelstelling van de HRH is zich te concentreren op kerntaken. Zij tracht dit te verwezenlijken door alle niet kerntaken inzake de exploitatie van het OMS op basis van outsourcing aan te besteden. De constructie die hiervoor wordt nagestreefd betreft een "dienstenconcessie" waarbij een derde partij voor eigen rekening en risico zorgdraagt voor de exploitatie van het OMS. De beloning voor de opdrachtnemer bestaat uit het recht de eigen prestatie te exploiteren gedurende de tijd dat tijdelijk het eigendom van de concessie verworven is. Afhankelijk van de geboden incentives kunnen de eigendomsrechten van de concessie verworven worden voor een periode van 5 tot maximaal 10 jaar Potentiële leveranciers voor de gevraagde diensten worden middels een consultatiedocument uitgenodigd zich in te schrijven als kandidaat gegadigde in een niet openbare aanbestedingsprocedure. Inschrijving als kandidaat gegadigde biedt de mogelijkheid om als leverancier deel te nemen aan de aanbestedingprocedure welke omstreeks 14 juli zal starten middels de publicatie van genoemd consultatiedocument. Inschrijvingen kunnen plaatsvinden tot 14 september 2006.
In een inkoopbestek zullen de eisen en wensen geformuleerd worden zoals de HRH deze zal hanteren in het aanbestedingstraject.

Een belangrijk aspect binnen de aanbesteding zal zijn de wijze waarop de borging van de kwaliteitseisen, zoals vastgelegd in de normen EN 54-21 en EN 50136, geïmplementeerd worden. De borging van deze normen zullen, naast robuustheid in het geval van calamiteiten, als rode draad centraal staan binnen de aanbesteding Naast eisen, wensen en inkooptechnische aspecten zal er ook aandacht zijn voor een incentive voor zowel de HRH als de gegunde leverancier. Deze incentive zal als doel nastreven de mogelijkheid: de bij de HRH vrijgekomen capaciteit (t.g.v. deze outsourcing),in de vorm van nieuwe diensten aan te bieden aan haar klanten c.q. outsourcing leverancier; de leverancier toe te staan het in te richten netwerk ook voorwaardelijk aan niet GMS klanten ter beschikking te stellen ter vergroting van de exploitatie mogelijkheden, verkorting van terugverdientijden voor investeringen en de efficiency van de algemene bedrijfsvoering; Vanzelfsprekend zullen daarbij de nodige waarborgen worden aangebracht, zodat de snelle ontwikkelingen in de markt het dienstenpakket en de prijsstelling niet binnen korte tijd achterhalen. Ook gevoelige aspecten als beveiliging en redundantie zullen belangrijke aandachtspunten zijn. Inschrijving De documenten om in te schrijven als kandidaat gegadigde kunt u "schriftelijk" aanvragen bij

Syndeks b.v.
T.n.v. de heer Ir. Ruud de Beer
Postbus 67
5690AB Son

via email: r.de.beer@syndeks.nl

Syndeks verzorgt in opdracht van de Hulpverleningsregio Haaglanden de PPS aanbesteding en zal u, na ontvangst van uw aanvraag, het OMS consultatiedocument doen toekomen.