Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom woensdag 19 juli

BERGEN OP ZOOM, 19 juli 2006

Vrouw gewond bij aanrijding

ROOSENDAAL: Op dinsdagavond 18 juli gebeurde er een ongeval aan de Takspui. Een 49-jarige vrouw uit Roosendaal reed over de Rucphensebaan, komende vanuit de richting van de Ettenseweg. Op het kruispunt met de van Beethovenlaan verleende de automobiliste vermoedelijk geen voorrang aan een 48-jarige bestuurder uit Roosendaal, die van rechts kwam. De beide autos kwamen met elkaar in botsing. Door de klap vloog de auto van de vrouw tegen een verkeerszuil. Toegesneld ambulancepersoneel constateerde dat de Roosendaalse dusdanig nekletsel had opgelopen dat zij uit haar voertuig geknipt moest worden. Nadat de brandweer het dak van de auto verwijderd had is ze naar het ziekenhuis overgebracht.

Man betrapt inbrekers in woning

OUD GASTEL: De politie kreeg op dinsdagavond melding van een woninginbraak aan de Overesselijksedijk. De eigenaar van het pand werd door bekenden gebeld dat er twee mannen in zijn woning zouden zijn. De eigenaar ging polshoogte nemen en zag dat de twee nog steeds in het huis waren. Hij belde de politie. In de woning werd bij het arriveren van de politie nog één van de inbrekers aangetroffen. De 36-jarige man uit Essen is aangehouden, verhoord en in gesloten. De andere inbreker was gevlucht voor de komst van de politie. Van de eigenaar van het pand is aangifte opgenomen. De politie onderzoekt de zaak verder.

Bestuurder gewond na éénzijdig ongeval

STEENBERGEN: Een 36-jarige man uit Tilburg reed op woensdagochtend 19 juli omstreeks 04.45 uur over de Boomdijk, komende uit de richting Heerle. De man had de bestelauto die hij bestuurde niet voortdurend onder controle. Hierdoor belandde hij in de sloot naast de weg. De politie trof de man staand op zijn voertuig aan. Ze hielpen hem op de kant. Ambulancepersoneel vervoerde de bestuurder naar het ziekenhuis voor behandeling aan een gezichtswond en nekklachten. De bestelbus was total loss

Moedige getuige houdt tasjesdief aan

BERGEN OP ZOOM: Een alerte en moedige getuige hield op woensdagochtend een tasjesdief aan. Een 67-jarige vrouw uit Halsteren fietste over de Kastanjelaan, toen een voorbijrijdende fietser de tas van haar fiets griste. De vrouw riep om hulp. Een 47-jarige Bergenaar reed op dat moment langs en hoorde haar. Hij keerde zijn auto en ging achter de tasjesdief aan. Op de Vijverberg kon hij hem aanhouden en de tas afpakken. De politie nam de verdachte over en sloot hem in. Van het slachtoffer is aangifte opgenomen. De vrouw is erg ontdaan door de beroving.

Beveiligingsbeambte houdt dievegge aan.

ROOSENDAAL: Personeel van een winkel aan de Dokter Brabersstraat hield op woensdag omstreeks het middaguur een winkeldievegge aan. Het personeel zag hoe de vrouw verschillende goederen in haar tas stopte en vervolgens de winkel wilde verlaten. Hierbij is ze aangehouden door beveiligingspersoneel. De 50-jarige Roosendaalse is door de politie overgenomen en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie houdt man aan voor mishandeling

HALSTEREN: De politie hield op dinsdag 18 juli een 22-jarige man uit Halsteren aan in zijn woning. De man wordt ervan verdacht op zaterdagnacht 27 mei een 24-jarige man uit Scherpenisse te hebben mishandeld aan de Melanenweg. De mishandeling was het gevolg van een ruzie tussen de twee, die bekenden van elkaar zijn. Hierbij zou de verdachte de aangever op het hoofd hebben geslagen met een fles. Hij hield hieraan verschillende verwondingen over op het hoofd en in het gezicht. Ook zou de verdachte vernielingen hebben aangericht aan de auto van de aangever.
De politie hield de man uit Halsteren aan, verhoorde hem en stelde hem in verzekering.

Man aangehouden voor vernieling autoruit

HOOGERHEIDE: De politie hield op dinsdag een 43-jarige man uit Ossendrecht aan voor vernieling. De man zou op dinsdagochtend 18 juli na een verkeersirritatie op de Scheldeweg een automobilist tot stoppen hebben gedwongen. Toen de automobilist meteen weer wilde doorrijden zou de verdachte een ruit van de auto hebben ingeslagen. De 28-jarige gedupeerde uit Etten-Leur stapte uit en belde de politie. Hierop ging de dader ervandoor. De man noteerde het kenteken en deed aangifte bij de politie. De politie hield de man aan, verhoorde hem en reikte hem een dagvaarding uit.

Auteur: Inge Rijgersberg