Politie Gelderland-Zuid

Jongen na ongeval met quad overleden

Wijchen, 19-07-2006 o De 15-jarige jongen die vrijdagavond 7 juli na een ongeval met een quad op het Kavelpad in Wijchen gewond raakte is maandagavond in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

Een passant belde die vrijdagavond naar 112 dat er iemand gewond op straat lag. Nog diezelfde avond leidde het politieonderzoek naar een woning in Wijchen waar zich vier jongeren bevonden die met vier quads bij het ongeval aanwezig dan wel betrokken waren. Een 17-jarige jongen uit Wijchen, die de quad bestuurde waarmee het ongeval plaatsvond, werd aangehouden. De quad werd voor nader onderzoek in beslag genomen.

Het politieonderzoek is inmiddels afgerond. Diverse getuigenverklaringen zijn opgenomen en er is uitgebreid sporenonderzoek verricht. Er zijn geen technische gebreken aan de quad naar voren gekomen. Vermoedelijk is de verdachte met de 15-jarige achterop tegen een lantaarnpaal gereden waarna het ongeval plaatsvond. Er zal proces-verbaal tegen de 17-jarige verdachte worden opgemaakt. (08)