Politie Drenthe

woensdagmiddag

Assen, 19-07-2006

Getuigen natuurbrand Terhorsterzand

SMALBROEK - Naar aanleiding van een oproep in de media aan getuigen van de natuurbrand in het Terhorsterzand zich te melden heeft een 58 jarige vrouw uit Beilen zich bij de politie gemeld. Zij was hoogstwaarschijnlijk de eerste melder van de brand. De vrouw was daar met haar dochter en twee kleinkinderen aan het fietsen. Volgens de vrouw zou de brand zijn ontstaan in de jeneverbessen. Beiden hebben verder niemand gezien in de buurt van de brand. De "mountainbikers"hebben zich nog niet gemeld. 06162747

Fietsster gewond bij verkeersongeval

ASSEN - Een 39 jarige fietsster uit Assen is woensdagmorgen met verwondingen aan het gezicht overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Ze kreeg op de kruising Hildegard van Bingenweg / Perenstraat geen voorrang van een personenauto, bestuurd door een 41 jarige vrouw uit Assen. Het gevolg was dat beide voertuigen op elkaar botsten. 06162820.

Mentuig verdwenen

HOOGHALEN - Een 65 jarige inwoner van Hijken heeft bij de politie aangifte gedaan van de diefstal van het mentuig van zijn paard en rijtuig combinatie.

De man reed dinsdag tussen 11.00 en 13.00 uur over de Zwiggelterweg in Hooghalen toen zijn paard op hol sloeg. De menner viel van de bok en de combinatie belandde in een maïsveld. De man uit Hijken moest naar het ziekenhuis omdat zijn pink ontveld was. Toen hij na behandeling op de plek des onheils terugkeerde was het paard netjes opgevangen door buurtbewoners en stond het rijtuig keurig op de weg. Het mentuig ter waarde van 600 euro was echter verdwenen. 06162883.

Bert Visser (0592 - 361280) doet de persvoorlichting voor politie Drenthe tot woensdagavond 23.00 uur. Daarna neemt collega Bert Peters het perspiket over tot donderdag 12.00 uur. Hij is op hetzelfde tel. nr. bereikbaar.