Ingezonden persbericht


Persbericht

3 BERTL's Best(TM) Awards voor Canon Colourcapables

Hoofddorp, 19 juli 2006 - BERTL, de belangrijkste bron voor objectieve en onafhankelijke producttesten en vergelijkende onderzoeken van digitale afdrukapparatuur en software, heeft Canons iR6870Ci, iR5870Ci en iR3170Ci onderscheiden met een BERTL Best(TM) award omdat ze elk bewezen hebben de beste colourcapable in hun klasse te zijn.

iR6870Ci en iR5870Ci
Voortbordurend op het succes van de iR 5800C/CN colourcapable, die in 2005 ook al een BERTL Best(TM) award in de wacht sleepte, zijn Canons iR6870Ci en iR5870Ci door BERTL als winnaar uitgeroepen in de categorieën 'Best 61 to 70 ppm Occasional Colour MFP' (iR6870Ci) en 'Best 51-60ppm Occasional Colour MFP' (iR5870Ci). Deze modellen bieden als eerste in dit segment de combinatie van 'kleur op verzoek' met alle functionaliteiten van een zwart-wit of kleurenmultifunctional, inclusief de faxoptie. Tevens bieden de iR5870 en iR6870 uitgebreide mogelijkheden voor documentbeveiliging en device security en zijn ze uitgerust met MEAP, het geïntegreerde Java-platform waarmee klantspecifieke softwareapplicaties op de MFP's kunnen draaien om het print- en documentmanagement naar behoefte van de gebruiker in te richten.

iR3170Ci
De Canon iR3170Ci is als grote winnaar uit de bus gekomen in de categorie 'Best 31-40ppm Occasional Colour MFP'. Samen met zijn 'kleinere broertje', de iR2570Ci, is de iR3170Ci de ideale colourcapable voor kleine en middelgrote bedrijven. Dit type bedrijven maakt doorgaans meer zwart-wit prints dan kleurenprints, waardoor het kostenefficiënte Smart Colour-programma een uitkomst is. Door het toevoegen van functies zoals 'scan to searchable PDF' en 'scan to encrypted PDF' en het geïntegreerde MEAP-platform (Multifunctional Embedded Application Platform) kunnen deze colourcapables tot de categorie Ultrafunctionals (UFP) worden gerekend.

Bekroonde serie
De Canon Smart Colour-serie werd in 2004 én 2005 bekroond met diverse BERTL-awards voor het Colour on Demand (kleur-op-verzoek)-concept: de gebruiker betaalt alleen een 'kleurentik' als er ook daadwerkelijk in kleur afgedrukt wordt. Binnen het Smart Colour-concept zijn de kosten voor kleurgebruik te controleren en beheren middels diverse standaardtools. Zo kan bijvoorbeeld ingesteld worden welke medewerkers kleur mogen gebruiken. Daarnaast zijn er per persoon, project of afdeling gebruikslimieten te bepalen.

Over BERTL
BERTL is de belangrijkste bron voor objectieve en onafhankelijke producttesten en vergelijkende onderzoeken van digitale afdrukapparatuur en software. BERTL's testrapporten, klanttevredenheidsonderzoeken, awards en productbeoordelingen worden volledig voor rekening van BERTL uitgevoerd ten behoeve van haar internationale abonnees. De onderzoeken en tests van BERTL zijn vooral gericht op eindgebruikers.

Over Canon
Sinds de oprichting in 1935 is Canon een toonaangevende leverancier van innovatieve producten en oplossingen op het gebied van Digital Imaging en Informatie Technologie voor consumenten en zakelijk gebruikers. Canon investeert jaarlijks 7,9 procent van de jaaromzet in Research en Development, wat in 2005 meer dan EUR 2 miljard was. Canon heeft de ambitie om in elke branche waarin het actief is, wereldwijd een nummer één positie in te nemen. Hier maken wereldwijd meer dan 108.000 werknemers zich sterk voor. Canon is volgens onderzoek van Infosource in 2005 nummer één op de Nederlandse MFP markt. De bedrijfsfilosofie van Canon is Kyosei en betekent 'samenleven en samenwerken voor het algemeen belang'. Deze filosofie klinkt door in Canons missie, doelstellingen en cultuur. Vanuit deze Kyosei-gedachte ondersteunt Canon verschillende initiatieven op maatschappelijk, cultureel en sportief vlak.

Meer informatie over Canon is te vinden op: www.canon.nl

# # #

Meer informatie over Canon is te vinden op: http://www.canon.nl/Products_Solutions/ Beeldmateriaal kunt u downloaden vanaf: http://www.edelmanpr.nl/pressroom.php?Action=Illustrations&CompanyId=9

Perscontact:
Marcel Surendonk
PR-manager Canon Nederland
tel: 023 567 02 11
mailto:m.surendonk@canon.nl
Leoni Janssen
Edelman
tel: 020 301 09 80
mailto:leoni.janssen@edelman.com