Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 19 juli 2006

Zaanstreek-Waterland, 19-07-2006

Met onder meer: verduistering, snelheid en inbraak

Vaarsurveillance

Landsmeer, Oostzaan en Zaandam, dinsdag 18 juli 2006.

De politie heeft tijdens een vaarsurveillance in de wateren van het wijkteam Landsmeer/Oostzaan en op de Jagersplas diverse bekeuringen uitgedeeld. Er werden vijf schippers bekeurd die te hard voeren waarbij een hoogste snelheid van 45 km per uur werd gemeten. Eén snelle schipper wist tot twee maal toe aan de politie te ontkomen door er zeer snel vandoor te gaan en zich vervolgens goed te verstoppen. Hij krijgt binnenkort toch de bekeuringen thuis want hij werd door de politieschipper herkend.

Benzinetanks gevonden

Zaandam, maandag 17 juli 2006, 10:48 uur.

Bij de politie zijn een viertal rode benzinetanks en twee stootkussens gebracht door iemand die ze had gevonden op een weiland nabij de begraafplaats in Westzaan. Bij de politie werd in de systemen geen vermissing of diefstal van tanks voor buitenboordmotoren gevonden. Eventuele benadeelden worden verzocht om even langs te gaan bij het wijkteam Westerwatering aan de Volendamstraat in Zaandam om te kijken of hun bezit wordt herkend.

Verduistering

Zaandam, maandag 17 juli 2006, 21:36 uur.

De politie heeft een 43-jarige vrouw uit Zaandam en een 42-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden als verdachten van verduistering van een zak geld. De vrouw zou het geld voor haar werkgever bij de bank in een stortkluis deponeren. Zij zou de storting hebben uitbesteed aan haar vriend. Beiden werden na aanhouding ingesloten en in verzekering gesteld want bij de bank bleek dat het geld niet was afgestort.

Belster aangehouden

Purmerend, woensdag 19 juli 2006, 09:15 uur.

De politie heeft een 48-jarige vrouw uit Purmerend aangehouden die overlast veroorzaakte voor de telefooncentrale van de politie. De Purmerendse hield met een regen aan telefoontjes de lijnen van de politietelefonisten bezet. Na overleg met de officier van justitie werd de vrouw in haar woning aangehouden en haar telefoon in beslag genomen.

Hardrijders

Edam, 18 juli, 09:30-12:30 uur

Op de Provincialeweg N247 in Edam, de Purmerenderweg in Monnickendam en op de Schermerhornerweg in de Noordbeemster werden dinsdag snelheidscontroles gehouden. Op de N247 werd een hoogste snelheid gemeten van 105 km per uur. Drie procent van alle bestuurders reed sneller dan de toegestane 80 km per uur.

Op de Purmerenderweg reed één op de twintig bestuurders sneller dan de toegestane snelheid van 60 km per uur en op de Schermerhornerweg was het aandeel hardrijders iets lager.

Snelheidsduivels

Wormerveer, 18 juli, 18:45-21:15 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk (N246) werden dinsdagavond hoge snelheden gemeten. Vier auomobilisten waren aan het racen, ze passeerden de radarauto slechts enkele seconden na elkaar. De vier haalden snelheden die opliepen van 146 tot 170 km per uur.

Tijdens de snelheidscontrole had zeven procent van de voertuigen een te hoge snelheid (meer dan 107 km per uur op de teller). Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum (N203) werd dinsdagavond een hoogste snelheid gemeten van 100 km per uur en reed één op de tien bestuurders sneller dan de toegestane 70 km per uur.

Op de Nauernaseweg in Assendelft ging het er rustiger aan toe. Eén op de 25 voertuigen overschreed de maximumsnelheid van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 109 km per uur.

Drankrijder moet rijbewijs inleveren

Zaandam,19 juli, 03:41 uur

Op de Prins Bernhardweg hebben agenten woensdagochtend vroeg het rijbewijs ingevorderd van een 45-jarige automobilist uit Amsterdam. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed achter het stuur zat. Op het politiebureau bleek dat hij vier keer zoveel drank op had (2,1) als wettelijk is toegestaan.

Op het Zuiderlaaik in Oostzaan werd dinsdagavond ook een drankrijder aangehouden. De 40-jarige Amsterdammer kreeg een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal.

Onder invloed

Purmerend, dinsdag 18 juli 2006, 04:40 uur

Op de Flevostraat werd dinsdagochtend vroeg een 26-jarige automobilist uit Purmerend aangehouden. De man had ruim vier keer zoveel drank op (1) als voor hem, als beginnende bestuurder, is toegestaan. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs is ingevorderd.

Pistool

Assendelft, dinsdag 18 juli 2006, 21:50 uur.

Een 36-jarige man werd voor zijn woning op de Maneschijn aangehouden na een melding dat hij met een pistool in zijn handen had gezeten. Bij nader onderzoek bleek het om een balletjespistool te gaan dat op luchtdruk werkt. De man zou het tijdens een vakantie in Turkije hebben gekocht en het even aan een vriend hebben laten zien. Het op een vuurwapen gelijkend voorwerp werd in beslag genomen en de verdachte werd na verhoor heengezonden.

Burengerucht

Purmerend, woensdag 19 juli 2006, 06:13 uur.

De politie heeft een 52-jarig bewoner van de Dovenetelstraat en zijn 21-jarige zoon aangehouden wegens het veroorzaken van burengerucht. Een tiental buren was de straat opgegaan omdat de mannen al vanaf vier uur in de nacht met geschreeuw de buurt wakker hielden. Na het ter plaatse opnemen van enkele verklaringen heeft de politie de mannen in de woning aangehouden en vervolgens aan het politiebureau ingesloten. In de loop van de dag werden de verdachten na verhoor in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Inbraak en autokraak

Landsmeer, woensdag 19 juli 2006, 04:17 uur.

De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Van Beekstraat en een autokraak in de Roerdompstraat. Men is vermoedelijk tussen half drie en kwart voor drie via een poort achterom bij de woning gekomen en heeft vervolgens met gevonden sleutels een kantoorruimte geopend. Daar werd uit een geopende kluis een geldbedrag weggenomen. Ook werden twee navigatiesystemen en twee digitale camera's meegenomen. Om ongeveer tien voor vier werden op de Roerdompstraat door een getuige twee mannen overlopen die een autoruit hadden ingeslagen en er met de autoradio vandoor gingen. Een zoekactie heeft tot nu toe geen verdachten opgeleverd. De afdeling forensische opsporing stelt een sporenonderzoek in.

Dronkenschap

Purmerend, woensdag 19 juli 2006, 12:22 uur.

Een 41-jarige man uit Purmerend is door de politie op de Gedempte Singelgracht aangehouden wegens openbare dronkenschap. Surveillerende agenten zagen dat de man in een handgemeen was verwikkeld met een vrouw. Getuigen vertelden dat de verdachte met een blik bier in de hand tegen winkelend publiek stond te schreeuwen. De Purmerender werd overgebracht naar het politiebureau.