Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 12 juli 2006

Subsidieaanvraag
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een subsidieaanvraag in te dienen in het kader van de regeling Stimulering Aanpassing Huisvesting Brede Scholen in verband met multifunctioneel gebruik 2006. Dit om een bijdrage te verwerven ten gunste van de renovatie van sportpark de Schellen.

Subsidieaanvraag
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een subsidieaanvraag in te dienen in het kader van de regeling Stimulering Aanpassing Huisvesting Brede Scholen in verband met multifunctioneel gebruik 2006.
De opbrengsten komen ten gunste van de aanstaande verbouwing van basisschool Op Weg en peuterspeelzaal 't Bijenkorfje in Vorstenbosch.

Aanbesteding
Op 11 juli 2006 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bernheze besloten de werkzaamheden voor het opstellen van een bestemmingsplan en inrichtings-MER voor het regionale bedrijventerrein Heesch-West openbaar aan te besteden. Dit wijkt af van het aanbestedingsbeleid, zoals vastgelegd in de `Beleidsnotitie aanbestedings- en inloopbeleid Bernheze' die in mei 2005 door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld is.

Bouwbeleidsplan
Het college van burgemeester en wethouders heeft het bouwbeleidsplan vastgesteld. In dit bouwbeleidsplan kunt u lezen welke taken de gemeente uitvoert op het vlak van bouw- en woningtoezicht en ruimtelijke ordening. Het gaat dan om de verlening van vergunningen maar ook om de controle en het toezicht hierop. Ook staat hierin beschreven op welke wijze gewerkt wordt. Dit is ook vastgelegd in diverse procesbeschrijvingen. Verder is vastgelegd hoe de gemeente een bouwaanvraag toetst, onder meer aan de technische eisen (Bouwbesluit) De handhaving van de regelgeving vanwege overtredingen hiervan, is gebaseerd op een prioriteitstelling. Dit is nodig gelet op een aantal overtredingen dat op jaarbasis wordt geconstateerd. De prioriteitstelling is door ons college van burgemeester en wethouders vastgesteld en wordt elke vier jaar opnieuw beoordeeld. Tot slot kunt u lezen dat wij werken aan professionalisering van de handhaving en in het verlengde daarvan aan een integraal
handhavingbeleidpslan/programma.
Wilt u het bouwbeleidsplan helemaal lezen? Dat kan. Het bouwbeleidsplan ligt ter inzage in het gemeentehuis. Daarnaast kunt u het bouwbeleidsplan downloaden van onze website www.bernheze.org.

Gemeenschappelijke regelingen
De gemeente werkt met een aantal andere gemeenten samen in zogenaamde `gemeenschappelijke regelingen'. Om de beheersbaarheid van die regelingen te vergroten heeft een aantal gemeenten samen met de besturen van de gemeenschappelijke regelingen een nieuwe werkwijze vastgesteld. Het college van burgemeester en wethouders heeft kennisgenomen van de eerste (overwegend positieve) ervaringen met die nieuwe werkwijze. Het college van burgemeester en wethouders stuurt informatie hierover aan de raadscommissie Bestuur en Strategie.

Ontheffing
Het college van burgemeester en wethouders heeft in haar vergadering besloten medewerking te verlenen aan de doorverkoop van de woning aan de Donkervoortseloop in Heesch.

Grondverkoop
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten in te stemmen met de verkoop van de grond achter de Helling 8 en 10.

feed