Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 19 juli 2006

COMPUWARE'S CHANGEPOINT LEIDER IN GARTNER-KWADRANT VOOR IT-PROJECT EN PORTFOLIOMANAGEMENT

'Compuware geëvalueerd op visie én vermogen'

Gartner heeft Compuware als leider opgenomen in het Gartner Magic Quadrant voor applicaties op het gebied van IT-projecten en portfoliomanagement. Het rapport 'Magic Quadrant for IT Project and Portfolio Management Applications' van 22 juni 2006 evalueert meer dan 24 technologieaanbieders op zowel hun visie als vermogen deze visie in concrete producten om te zetten. Volgens Gartner presteren de leiders in dit marktsegment op dit moment zeer goed. Zij hebben een duidelijke visie op de richting die ze willen inslaan. Bovendien zijn ze actief bezig om hun kennis en expertise verder uit te bouwen, zodat zij hun toonaangevende positie in de markt kunnen behouden.

Het rapport stelt verder dat IT-managers veel interesse hebben in project- en portfoliomanagement. CIO's geven ook in 2006 veel prioriteit aan PPM-kwesties, zoals het leveren van projecten die zijn gerelateerd aan de bedrijfsstrategie en die bedrijfsgroei moeten realiseren.

Compuware Changepoint biedt CIO's de informatie die zij nodig hebben voor het nemen van effectieve investeringsbeslissingen en biedt inzicht in de prestaties die de IT-afdeling levert. Changepoint 11, dat onlangs is geïntroduceerd, levert een reeks van innovatieve mogelijkheden waarmee IT-afdelingen de beschikbare mensen en middelen optimaal kunnen afstemmen op de vraag vanuit de business naar IT-diensten en projecten. Changepoint maakt hierbij een portfolio-benadering mogelijk voor het strategisch plannen, analyseren, beheren en meten van projecten en activiteiten, zodat IT-afdelingen optimaal kunnen presteren.

Het volledige, Engelstalige persbericht vindt u via: http://www.compuware.com/pressroom/news/2006/5771_ENG_HTML.htm

COMPUWARE NEDERLAND
Compuware is een softwareleverancier die zich toelegt op het leveren van oplossingen voor het verbeteren van de besturing van IT-organisaties en onderdelen daarvan, zoals IT Governance, en het bouwen, testen en beheren van grootschalige, bedrijfskritische systemen. Compuware is opgericht in 1973 in Detroit en behoort wereldwijd tot de top 10 van onafhankelijke softwareleveranciers. De aandelen van Compuware staan genoteerd aan de NASDAQ. In Amsterdam werken ruim 300 medewerkers, verdeeld over het Nederlandse verkoopkantoor, het Europese hoofdkantoor en het Amsterdam Development Center. Hier worden Compuware's OptimalJ en Uniface ontwikkeld. Dagelijks werken de ontwikkelaars in Amsterdam aan het optimaliseren van de bedrijfskritische applicaties voor organisaties wereldwijd. Hiermee heeft Compuware één van de grootste Development Centra in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.compuware.nl

# # #

Perscontact:
Berith Behrens-Selling
PR Manager Compuware
020-311 88 16
mailto:berith.selling@nl.compuware.com

Leoni Janssen
Edelman
020-301 09 80
mailto:leoni.janssen@edelman.com