Politie Gelderland-Zuid

Drie winkeldieven aangehouden

Nijmegen, 19-07-2006 o Dinsdag hield de politie in samenwerking met beveiligingsmedewerkers van een winkel in het centrum van Nijmegen drie personen aan als verdachte van winkeldiefstal.

De beveiligingsmedewerkers hadden het vermoedden dat de drie een winkeldiefstal hadden gepleegd en waarschuwden de politie. Zij gingen in de omgeving van de Burchtstraat op zoek naar de drie mannen op basis van hun signalement. In de Marikenstraat werden de drie aangetroffen, staande gehouden en gecontroleerd.

In een speciaal geprepareerde tas werden diverse goederen aangetroffen. Daarop werden ze aangehouden. Twee van de verdachten, een 24-jarige Fransman en een 22-jarige Arnhemmer, gingen er ineens vandoor. Na een korte achtervolging werden zij weer in de kraag gegrepen. Samen met de derde verdachte, een 21-jarige man uit Dinxperlo, zijn ze overgebracht naar het politiebureau. Twee van hen, de 21- en 24-jarige, zijn in verzekering gesteld.

Bij de mannen werden nog meer goederen aangetroffen waaronder parfum en kleding. Meerdere winkels in de Marikenstraat hebben aangifte gedaan van diefstal. De zaak is in onderzoek. (08)