Politie Zuid-Holland-Zuid

19/7 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 19-07-2006 o persberichten district I

JONGEMAN VERDRONKEN
DORDRECHT Een 21-jarige jongeman uit Dordrecht is dinsdagavond verdronken in een meertje in recreatiegebied De Merwelanden aan de Baanhoekweg. Het slachtoffer was aan het zwemmen met vrienden toen hij plotseling niet meer boven kwam. Dit was omstreeks 21.20 uur. Er werd direct 112 gebeld waarna de hulpdiensten brandweer, politie en ambulancepersoneel ter plaatse kwamen. Met duikers werd gezocht naar de jongen. Na een half uur werd de jongeman boven gehaald. Ambulancepersoneel reanimeerde het slachtoffer. Kort daarna werd hij naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht waar hij overleed. Vermoedelijk is de jongeman onwel geworden en door verdrinking om het leven gekomen. Er is geen sprake van een misdrijf.

VROUW BEKENT BRANDSTICHTING IN EIGEN HUIS
(vervolgbericht 18 juli j.l.)
DORDRECHT De 44-jarige vrouw uit Dordrecht die dinsdagavond 18 juli is aangehouden na brand in een woning aan de Admiraal de Ruyterweg, heeft bekend haar huis in brand te hebben gestoken. Ze zou dit in verwarde toestand hebben gedaan. De vrouw is de hoofdbewoonster van de woning. Ze is in verzekering gesteld. Er wordt gekeken naar psychiatrische hulp voor de vrouw.
Op dinsdagmiddag omstreeks 16.50 uur brak brand uit in de portiekwoning op de eerste etage aan de Admiraal de Ruyterweg. Het ging om een uitslaande brand die werd geblust door de brandweer Dordrecht. Het sein brand meester was er ongeveer rond 17.15 uur. De bewoners van de bovenliggende woningen (2) en het naastgelegen portiek met drie woningen brachten zichzelf op tijd in veiligheid. De brandweer inspecteerde al deze woningen en luchtte de panden. De stichting Salvage kwam ter plaatse gekomen om de gedupeerden met raad en daad bij te staan. Salvagehulp wordt bij brandgerelateerde incidenten vaak ingeroepen om gedupeerden te helpen zoals in dit geval bijvoorbeeld met een tijdelijk onderdak elders. Door Salvage werd onderzoek gedaan in de woningen. Bewoners van een drietal flatwoningen kregen een negatief advies over de bewoonbaarheid van het pand. Dit had te maken met de roetschade in de woningen. Twee bewoners brachten de nacht vervolgens elders door. Een bewoner bleef gewoon in de woning. Gedupeerden zijn na advies van Salvage vrij in hun keuze waar zij willen verblijven. Twee naastgelegen portiekwoningen werden vrijgegeven. Een schoonmaakploeg van de woningcorporatie heeft de hoeveelheid glas op straat opgeruimd zodat mensen, kinderen en dieren zich niet zouden bezeren als gevolg van het gesprongen glas door de brand. De betreffende woning is uitgebrand en niet meer bewoonbaar. Het pand is afgedicht. De technische recherche stelt op woensdag 19 juli nog een vervolgonderzoek in.

GETUIGEN AANRIJDING GEZOCHT
DORDRECHT De politie zoekt getuigen van een aanrijding die al enige tijd terug gebeurde. Het incident vond plaats al op vrijdag 5 mei 2006 rond 17.30 uur op het Van Eesterenplein in Dordrecht. De politie hoopt toch dat er mensen zijn die zich de aanrijding herinneren. Op het moment was er kermis op het plein en dus druk. De aanrijding gebeurde ter hoogte van het kermisterrein en de kapper. Een 45-jarige automobilist uit Dordrecht merkte dat er schade zat op zijn geparkeerde groene Mazda. De politie stelde een onderzoek in en hoorde als verdachte een andere 45-jarige autobestuurder uit Alblasserdam. Hij reed weg vanaf het plein met een grijze Mazda. De man verklaarde dat zijn auto eigenlijk is aangereden. De politie heeft nu dus twee verschillende verklaringen en probeert nu toch nog getuigen te vinden. Zij kunnen bellen met het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 43-jarige man uit Dordrecht is dinsdagavond 18 juli aangehouden op het Buddinghplein. Surveillerende agenten van het Biketeam troffen de man met een kennis aan. De twee zaten alcohol te drinken op straat en waren luidruchtig. Ze werden hierop aangesproken en gevorderd om weg te gaan. De 43-jarige protesteerde. Vervolgens schold hij een agente uit. De man kreeg nogmaals een waarschuwing zich te gedragen anders zou hij worden aangehouden. Hij luisterde niet en ging door met het uitten van grove beledigingen en bedreigingen aan het adres van de agente. Hierop werd hij aangehouden en ingesloten.

HENNEP
DORDRECHT De politie heeft op dinsdagavond 18 juli een 46-jarige man uit Dordrecht aangehouden in de Jan den Haenstraat. De politie had informatie dat de man mogelijk drugs in zijn bezit had. De bestuurder werd gecontroleerd. Uit de controle bleek dat de man niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Vervolgens werd een onderzoek ingesteld in de wagen. In auto werd een zak hennep (zon 60 gram) aangetroffen. De toegestane hoeveelheid hennep die een persoon bij zich mag hebben, is maximaal 5 gram. Daarop werd de man aangehouden. Hij wordt nader gehoord. De man heeft afstand gedaan van de wiet. Deze zal worden vernietigd.

GESTOLEN PORSCHE GEVONDEN
DORDRECHT De politie kreeg in de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 juli de melding van een oplettende persoon die op straat liep en zag dat een aantal personen zich verdacht ophield bij een busje op de kruising Singel/Rozenhof. Agenten namen een kijkje. Bij het zien van de politie, zetten drie mannen het op een lopen. Een van hen kon in de kraag worden gevat op de Korte Parallelweg. Het gaat om een 33-jarige man uit Dordrecht. Tijdens zijn ontsnappoging liet de man een sleutel vallen. Deze werd in beslag genomen door de politie. Op de Singel werd vervolgens een zwarte Porsche Cayenne aangetroffen waar de autosleutel op paste. Deze auto bleek te zijn gestolen bij een woninginbraak in Duitsland. De wagen is in beslag genomen en zal worden onderzocht op sporen door de technische recherche. De twee andere verdachten wisten weg te komen. De melder is telefonisch bedankt voor zijn oplettendheid. De verdachte is ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

INBRAAK
DORDRECHT In een woning aan de Groenmarkt is in de nacht van dinsdag 18 juli op woensdag 19 juli ingebroken. Er werd een steen door de ruit van de voordeur gegooid waarna door het gat werd binnengekomen. Uit het huis werd een laptop weggenomen. De gedupeerde bewoner heeft aangifte gedaan bij de politie.

MAN IN SCOOTMOBIEL DOOR AUTO AANGEREDEN
DORDRECHT Een 74-jarige man uit Dordrecht is dinsdagmorgen 19 juli licht gewond geraakt toen hij werd aangereden door een auto. De man reed in zijn scootmobiel over de Leeuwstraat. Achter hem reed een 28-jarige vrouw uit Dordrecht in de auto. De man in de scootmobiel wilde vanaf de Leeuwstraat linksaf de Copernicusweg oprijden. Mogelijk deed hij dit te snel want de bestuurster van de personenauto kon de man niet ontwijken. Een aanrijding was het gevolg. De man had een aantal schaafwonden en zijn scootmobiel raakte beschadigd. De vrouw kwam met schrik vrij.