Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 19 juli 2006

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de unit Handhaving en Vergunningen.

Vondellaan 37, erfafscheiding veranderen.

Voltairetuin 5, woning uitbreiden.

Papiermolen 17, woning uitbreiden.

s-Gravenweg 246, woning uitbreiden.

Merelhoven 439, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Vivaldistraat 29, kozijnen veranderen.

Roos van Dekama Erf 48, dakkapel voorzijde uitbreiden.

Dorpsstraat 164, rijksmonument restaureren (gewijzigd plan).

Brahmsstraat 41, berging zijkant bouwen.

Alkenlaan 32, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Kerklaan 1, kinderhospice bouwen.

TER INZAGE

Onderstaande plannen liggen ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.


1. Voltairetuin 5, woning uitbreiden.


2. Papiermolen 17, woning uitbreiden.

Aan de genoemde bouwaanvragen kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In verband met de vrijstellingsprocedure liggen deze aanvragen met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 20 juli 2006 gedurende zes weken op werkdagen ter inzage. Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNINGEN / SLOOPVERGUNNING verleend

Verzenddatum 10 juli 2006:

Hoofdweg 40, showroom en voorgevel vernieuwen.

Verzenddatum 11 juli 2006:

Sint Laurensbaai 59, woning uitbreiden.

Goudenregenstraat 64, woning uitbreiden.

Lupinestraat 12, dakopbouw bouwen.

Schollebos nabij Capelseweg, jongerenontmoetingsplaats bouwen.

Bermweg 390, woning op verdieping uitbreiden.

Da Costasingel 10, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Rubenssingel 4a, verenigingsgebouw slopen (sloopvergunning).

Rosanderwaard 49, dakkapellen aanbrengen.

Rosanderwaard 59, dakkapellen aanbrengen.

KAPVERGUNNINGEN aangevraagd

Door de gemeente aangevraagd:

Papiermolen ter hoogte van huisnr. 55, 1 meidoorn (Crataegus prunifolia Splendens). De boom is dood. Herplant met een zelfde soort meidoorn.

Reitdiep ter hoogte van huisnrs. 39-41, 1 iep (Ulmus Lobell). De boom is geringd waardoor de vitaliteit sterk verminderd is. Geen herplant, de boom staat te dicht op de huizen.

Pietersberg op het speelveld, 1 beuk (Fagus sylvatica). De boom is dood. Herplant met een zelfde soort beuk.

Marsdiep 2a, 1 populier (Populus canadensis Dorschkamp). De boom geeft overlast op de 1^e en 2^e woonlaag i.v.m. beperkte ruimte. Het kapverzoek is vanuit de wijkschouw gekomen. Geen herplant, de nieuwe boom krijgt onvoldoende licht om te kunnen groeien.

Achterzijde Hudsonbaai 6 (singelzijde), 1 grootbloemige trompetboom (Catalpa speciosa) i.v.m. verminderde vitaliteit en kroonsterfte. Herplant met een zelfde soort boom.

Azaleastraat voor huisnrs. 1-5, 2 meidoorns (Crataegus prunifolia Splendens). De bomen zijn dood. Herplant met 2 dezelfde soort bomen.

Nabucco tussen huisnrs. 136-138, 1 acacia (Robinia pseudoacacia) i.v.m. wortelopdruk en slecht wegdek. Geen herplant. De bomen verdrukken elkaar.

Maria Danneels Erf 16, 1 acacia (Robinia pseudoacacia Bessoniana). De boom is dood. Herplant met een zelfde soort boom.

Duikerlaan ter hoogte van postkantoor, 1 lijsterbes (Sorbus) i.v.m. ernstige kroonsterfte. Herplant met 1 lijsterbes (Sorbus thuringiaca Fastigiata).

Jasmijnsingel ter hoogte van Freesiastraat, 1 acacia (Robinia pseudoacacia) i.v.m. ernstige stamrotting, gevaar voor stambreuk. Herplant met 1 zwarte els (Alnus glutinosa).

De stukken die hierop betrekking hebben, te weten de kapaanvraag, de rooitekening en de conceptbeschikking, liggen voor iedereen zes weken ter inzage bij het Informatiecentrum. In de tijd dat de stukken ter inzage liggen kan iedereen schriftelijk zijn bedenkingen over de kapaanvraag kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. U kunt uw bedenkingen ook mondeling indienen of nader toelichten tijdens de openbare hoorzitting op maandag 4 september 2006 vanaf 19.00 uur in het gemeentehuis. Mocht u van deze mogelijkheid gebruik willen maken, dan verzoeken wij u dit vooraf kenbaar te maken bij de unit Handhaving en Vergunningen, mw. H. Jansen-Oranje, telefoon 010-2848637.

NOODKAP

Door de burgemeester is op 11 juli 2006 toestemming verleend voor een noodkap nabij Fresco ter hoogte van huisnummers 39/44 voor 1 rode paardenkastanje (Aesculus carnea) wegens ernstige stamscheuring. Deze boom vormt een direct gevaar voor de omgeving. Voor deze boom zal via een reguliere vergunningprocedure worden bepaald of er een herplant dient plaats te vinden.

EVENEMENTENVERGUNNINGEN aangevraagd

Het college maakt bekend dat een vergunning is aangevraagd door:


· Stichting Buurtgroep Schenkel, voor het organiseren van een kindervakantieweek /huttendorp op het grasveld nabij de Crocusstraat in Capelle Schenkel van maandag 14 tot en met vrijdag 18 augustus 2006;


· St. De Cultuurpromenade, voor het houden van een straattheaterfestival Buitengewoon Capelle op het Stadsplein en in winkelcentrum De Koperwiek op zaterdag 16 september 2006.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen zes weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

VERKEERSMAATREGELEN s-GRAVENWEG

Het college maakt bekend, dat zij bij hun besluit van 4 juli 2006, op grond van artikel 18 van de Wegenverkeerswet 1994, heeft besloten:


1. tot intrekking van hun besluit d.d. 8 juli 1986, waarbij voor de kruising s-Gravenweg-Schenkelse Dreef een verbod naar links en rechts af te slaan is ingesteld voor:

a. het verkeer in noordelijke en zuidelijke richting op de Schenkelse Dreef;
b. het verkeer in oostelijke en westelijke richting op de s-Gravenweg.

Dit verbod was ingesteld door de plaatsing van borden 47 van bijlage II van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1966, thans borden D4 van bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990;


2. a) het gedeelte van de s-Gravenweg, gelegen tussen de Kanaalweg en de Schenkelse Dreef, van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 9.00 uur in westelijke richting (vanaf de Kanaalweg) te sluiten voor alle motorvoertuigen door de plaatsing van borden C2, C3 en C4 van bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 met onderbord met de tekst ma t/m vr, 7 - 9 h en de afbeelding van de onderbordjes nummers OV 457 en 104 en

b) het gedeelte van de s-Gravenweg, gelegen tussen de Prins Alexanderlaan en de Schenkelse Dreef, van maandag tot en met vrijdag tussen 17.00 en 19.00 uur in oostelijke richting (vanaf de Prins Alexander-laan) te sluiten voor alle motorvoertuigen door de plaatsing van borden C2 en C3 van bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 met onderbord met de tekst ma t/m vr, 17 - 19 h en de afbeelding van de onderbordjes nummers OV 457 en 104, een en ander zoals aangegeven op de bij hun besluit behorende tekening.

Motorvoertuigen die niet sneller kunnen of mogen rijden dan 25 km/h zijn uitgezonderd van de maatregelen genoemd onder 2a en 2b.

Doel

Doel van de verkeersmaatregelen is:
a. het versterken van de langzaamverkeersfunctie van de s-Gravenweg; b. het doen overeenstemmen van het gebruik van de s-Gravenweg met de aanduiding daarvan als 30 km/h-weg;
c. het ontmoedigen van het doorgaand autoverkeer op de s-Gravenweg.

Evaluatie

Het college zal bovengenoemde verkeersmaatregelen (de intrekking van de afslagverboden en de instelling van het eenrichtingsverkeer voor alle motorvoertuigen, met uitzondering van motorvoertuigen die niet sneller kunnen of mogen rijden dan 25 km/h, tijdens de ochtend- respectievelijk de avondspits op genoemde gedeelten van de s-Gravenweg) na een jaar of indien nodig eerder evalueren en eventueel aanvullende maatregelen treffen of anderszins besluiten.

Het besluit d.d. 4 juli 2006 en de daarbij behorende tekening liggen op werkdagen ter inzage bij het informatiecentrum.

N.B. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht heeft elke belanghebbende de bevoegdheid om tegen dit verkeersbesluit bij het college van burgemeester en wethouders een bezwaarschrift in te dienen. Het gemotiveerde bezwaarschrift moet worden ingediend binnen een termijn van zes weken. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop het verkeersbesluit is bekendgemaakt.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient ten minste te bevatten a) de naam en het adres van de indiener, b) de dagtekening, c) een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en d) de grond van het bezwaar. Ingeval van onverwijlde spoed kan een belanghebbende eveneens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Rechtbank Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50950, 3007 BL Rotterdam.

De bouwaanvragen waarvoor een procedure vereist is, de kapvergunningen en het besluit inzake de verkeersmaatregelen s-Gravenweg liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel (tenzij anders vermeld), Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.