Gemeente Doetinchem

Ondertekening contract gemeente Doetinchem en Pauropus bv.


-19 juli 2006-
Woensdag 19 juli om 12.00 uur ondertekenen reïntegratiebedrijf Pauropus bv en de gemeente Doetinchem een contract. Doel van dit contract is jaarlijks vijftig mensen met een bijstandsuitkering aan een nuttige vrijetijdsbesteding te helpen. In de praktijk blijkt dat mensen die weer een actievere rol spelen in de samenleving, zich beter voelen en ook in hun vrije tijd actiever zijn. De bijstandsgerechtigden krijgen een traject maatschappelijke participatie aangeboden. Dit houdt in dat Pauropus hen begeleidt bij het zoeken naar vrijwilligerswerk.

Aanvullend biedt het bedrijf hen eventueel scholing aan in de vorm van een cursus lezen en schrijven, Nederlandse taal of computergebruik. Sinds 1 mei 2006 werkt de gemeente Doetinchem samen met vijf nieuwe reïntegratiebedrijven om mensen met een bijstandsuitkering weer aan het werk te helpen. Ook van bijstandsgerechtigden die (nog) niet in staat zijn tot werken, verwacht de gemeente een actieve bijdrage. De gemeente neemt de kosten voor zijn rekening van alle reïntegratietrajecten, waaronder de participatietrajecten.

Aanmelden via de gemeente
De klantmanagers van de gemeentelijke afdeling werk, inkomen en zorg verwijzen mensen vanaf 1 augustus door naar het reïntegratiebedrijf. Zij gaan in een ploeg van maximaal 12 personen onder leiding van een meewerkend voorman allerlei soorten werkzaamheden doen. Dit zullen werkzaamheden zijn die de leefbaarheid in de gemeente bevorderen, zoals bijvoorbeeld het opruimen van zwerfvuil of het weghalen van graffity. Pauropus bv zoekt ook naar klussen bij bedrijven en instanties. Niet alle bijstandsgerechtigden zullen geschikt zijn voor deze klussen. Wie niet aan de werkzaamheden mee kan doen, wordt geholpen bij het vinden van ander vrijwilligerswerk. Pauropus en de vrijwilligersvacaturebank begeleiden en bemiddelen deze mensen.