Ingezonden persbericht


www.billybird.nl

PERSBERICHT

Telefoon staat roodgloeiend bij Hemelrijk

Strandbad Hemelrijk al 2O jaar
schoon en blauwalg-vrij!

Geachte redactie,

Wanneer de temperaturen oplopen en de warmte langere tijd aanhoudt, krijgen veel open wateren te maken met de beruchte blauwalg-bacterie. Met de opkomst van deze bacterie ontstaan ook ieder jaar weer geruchten over ziekmakende bacteriën in de Brabantse waterplassen. Zo ook nu weer over het water van BillyBird Park Hemelrijk, waar het water schoon is maar de telefoon blijft rinkelen.
Ieder uur bellen er bezorgde ouders of opa's en oma's naar het kantoor van Hemelrijk met de vraag of er blauwalg in het water zit. De medewerkers van het park kunnen de bellers geruststellen, want in de 20 jaar dat BillyBird Park Hemelrijk bestaat, is deze bacterie hier nog nooit aangetroffen in het water. Door de grote diepte en oppervlakte van de plas is het water te koud voor de ontwikkeling van blauwalgen of andere ziekmakende bacteriën. Tevens is de zuurgraad van het water te hoog, waardoor blauwalgen geen schijn van kans maken in deze plas. Tot slot ververst het water zichzelf voortdurend op natuurlijke wijze door de stroming van het water van Oost naar West, waardoor de kwaliteit erg goed is en blijft.

Ook uit diverse officiële controles in opdracht van de provincie is gebleken dat Hemelrijk tijdens deze extreem hoge temperaturen geen last heeft van ziekmakende bacteriën. Waterschap Aa en Maas beoordeelt het water met een 'goed'. Daarnaast worden door medewerkers van Hemelrijk zelf dagelijks controles uitgevoerd om de kwaliteit te waarborgen. Het strand wordt met deze extreme temperaturen dagelijks geëgaliseerd zodat kleine plasvorming, die ontstaan door spelende kinderen en vaak snel opwarmen, eveneens wordt voorkomen.

Kortom: zwemmers hoeven zich geen enkele zorgen te maken over de waterkwaliteit van het strandbad, bij Hemelrijk kan men deze zomer met een gerust hart zwemmen. Stop met bellen en kom lekker zwemmen!

BillyBird Park Hemelrijk
BillyBird Park Hemelrijk beschikt naast de ruime binnenspeeltuinen Zeeroversland en de Kinderkermis ook over een uitgestrekte Outback Valley, een knus Poppentheater, een Verkeersspeeltuin en een prachtig strandbad. Nieuw dit jaar is de spetterende waterattractie Laquana! BillyBird Park Hemelrijk biedt jaarlijks ruim 300.000 bezoekers binnen én buiten plezier en beschikt over 57.000 abonnementhouders. Het park is te vinden aan de Zeelandsedijk in Volkel (gemeente Uden). Hemelrijk is het hele jaar (365 dagen) vanaf 10.00 uur geopend. Alle activiteiten zijn inbegrepen bij de all-in toegangsprijs, abonnementhouders en kinderen tot 3 jaar hebben gratis toegang. Raadpleeg voor meer informatie: de infolijn (0413) 272 987 of de internetsite www.billybird.nl.