Juli 2006

Green Media Webdevelopment

DFDS Seaways viert 140 jarig jubileum
Eind augustus twee dagen Open schip' tijdens Havenfestival IJmuiden Tijdens het Havenfestival in IJmuiden op zaterdag 26 en zondag 27 augustus stelt DFDS Seaways haar schepen open voor bezoekers. De ferrymaatschappij die vaart tussen IJmuiden en Newcastle start hiermee de feestelijke activiteiten ter ere van het 140 jarig jubileum van DFDS.
Afbeelding
De King of Scandinavia, die begin maart in de vaart werd genomen, is één van de twee DFDS-schepen, die eind augustus kunnen worden bezocht.

De schepen King of Scandinavia (26 augustus) en Queen of Scandinavia (27 augustus) heten elk 1000 bezoekers welkom. Alle openbare ruimtes aan boord zijn geopend waaronder de vele bars (inclusief buitendek) en het Bake 'n Coffee restaurant. In de Columbus Club zorgen het scheepsorkest en showballet de hele dag voor vermaak.

Gratis kaarten
Geïnteresseerden kunnen de gratis kaarten voor het `open schip' reserveren op de website www.dfds.nl/140. Op vertoon van het persoonlijke toegangsbewijs en een geldig paspoort, rijbewijs of identiteitsbewijs mogen bezoekers van 11.00 uur tot 15.00 uur aan boord van de cruiseferry aan de Havenfestivalkade (Trawlerkade). Ook heeft DFDS Seaways speciale jubileumaanbiedingen welke tijdens het `open schip' direct te boeken zijn.

Uitgegroeid tot grootste vloot
DFDS A/S werd in 1866 opgericht door dhr. C.F. Tietgen. DFDS Seaways vormt de passagiersdivisie van het Deense concern. De vloot bestaande uit 6 luxe cruiseferries wordt beschouwd als een van de grootste van Europa. Afgelopen maart werd de nieuwste aanwinst `King of Scandinavia' in de vaart genomen op de route IJmuiden-Newcastle. Op de Noordzee geldt de `King' als grootste cruiseferry.

Alle comfort
De luxe schepen van DFDS bieden passagiers alle comfort voor een geslaagde zeereis. Zo heeft de klant de keuze uit diverse restaurants, bars, een nachtclub met live entertainment, een aantal winkels, een kinderclub, een casino, een panorama lounge en diverse hutcategorieën.

Jubileumaanbiedingen
DFDS Seaways laat klanten meegenieten van het 140 jarig jubileum met een reeks aantrekkelijke jubileumaanbiedingen van MiniCruises tot lange vakanties. Meer informatie op www.dfds.nl/140.

Thema Havenfestival: `Ontdekkingsreizigers'
Het Havenfestival IJmuiden vindt voor de derde keer plaats langs de IJmuidense Vissershaven. Het culturele en nautische festival biedt dit jaar tientallen `zeewaardige' activiteiten rondom het thema `ontdekkingsreizigers'. Op het programma staan onder andere:

Duikdemonstraties: In de grootste duiktank van Nederland, met 36.000 liter water, geeft DuikTeam IJmond verschillende demonstraties. Op het duikschip de Koet is te zien hoe het originele helmduiken werkt. Het helmpak stamt uit eind 1800 en is nog volledig operationeel.

`Wereldbol'-spel: Met spannende opdrachten ontdekken kinderen (6 -12 jaar) de wereld. In een groot parcours zijn alle continenten nagebootst.

Muziekspektakel: Optredens uit alle windstreken laten het festival swingen. Van IJmuidense shantykoren tot Portugese fado-ensembles tot Marokkaanse `Kasba'.

Overzicht
Een volledig overzicht van de activiteiten is te vinden op www.havenfestivalijmuiden.nl.

Noot voor de redactie,