AutoRai

Kia ED wereldpremière als uitdager in het C-segment

(7/19/2006)
Op de British International Motor Show in London geeft Kia de eerste beelden vrij van de familiewagen die alleen nog onder de codenaam ED bekend is. Tijdens de Mondial de lâAutomobile in Parijs op 28 september wordt deze uitdager in het C-segment als wereldpremière aan het publiek getoond, mét zijn modelnaam.
De ED is de krachtigste uitdager van Kia ooit voor de gevestigde orde in het C-segment, tussen compacte en middenklasse autoâs in, als de verkoop in december 2006 van start gaat. De 4,25 m lange ED heeft een ongewoon lange wielbasis van 2,65 m voor ongeëvenaarde ruimte in het interieur. Bovendien is het uitrustingsniveau zeer competitief en zullen de actieve en passieve veiligheid naar de nieuwste stand van de techniek gemaakt zijn. Vanaf de introductie zijn vier motorvarianten leverbaar: 1,4 liter of 1,6 liter of 2,0 liter viercilinder benzinemotoren met CVVT Continuously Variable Valve Timing (continu variabele kleptiming) en een geheel nieuwe 1,6 liter dieselmotor met VGT Variable Geometry Turbo (turbo met variabele geometrie).

âOns nieuwe model voor het C-segment draagt de codenaam ED omdat het een Europees ontwerp is, gemaakt met de europese consument in gedachtenâ, zo verklaart Jean-Charles Lievens, Senior Vice-President van Kia Motors Europe. âDe stilering van ons ED productiemodel benadrukt dat deze auto waarlijk Europees van karakter is, heel precies toegesneden op het C-segment dat hier van zo groot belang is. De ED is in Europa ontworpen, wordt gebouwd in Europa en zal ook uitsluitend in Europa verkocht worden om 100% van de wensen van Europese consumenten te vervullen.â

Met zijn stevige maar allerminst ruwe verschijning die solide vormen combineert met vloeiende lijnen, sierlijke details en brede schouders, wijst de ED naar toekomstige elementen in de voortgaande ontwikkeling van de Kia ontwerptaal ânet zoals de ceeâd concept car die Kia nu in London tentoonstelt en die dit voorjaar ook reeds in Genève te zien was.

Als het nieuwste C-segment Kia model zal de ED geproduceerd worden in de eerste europese fabriek van Kia in Zilina, Slowakije. De vijfdeurs hatchback waarmee het modellenpalet begint, krijgt in september 2007 gezelschap van een station wagon en vanaf december 2007 volgt tevens een driedeurs hatchback.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster