Politie Groningen

Woensdag 19 juli 2006

Vandaag 15 berichten

Provincie Groningen, 19-07-2006

Delfzijl: Verdachte ontvlucht cellengang

Afgelopen zondag is een 33-jarige man uit Veendam de cellengang van het politiebureau in Delfzijl ontvlucht. In een onbewaakt moment zag hij kans de celdeur, die niet goed afgesloten bleek te zijn, te openen. Via een raam van de werkruimte sprong de man naar buiten op straat. Een zoektocht in de wijde omgeving leverde geen verdachte op. De politie verwacht de man binnenkort opnieuw te kunnen oppakken. De man zat vast voor enkele woninginbraken.

Groningen: lastige bezoekers

In de Astraat heeft de politie twee mannen uit een apotheek gehaald. Beide mannen, 39 en 44 jaar, bedreigden het personeel met een fles drank. Toen de heren mee moesten naar het bureau verzetten de beiden zich tegen de agenten. Aan het bureau verklaarden de mannen dat ze niet snel genoeg geholpen werden waarop een woordenwisseling ontstond. Na verhoor zijn de beiden weggestuurd.

Groningen: oplichters aangehouden

De politie heeft bij een supermarkt aan de van Lenneplaan twee verdachten aangehouden die probeerden valse zegelboekjes bij de super in te leveren. De beide verdachten, een 49-jarige man uit Roden en een 31-jarige vrouw uit Roden, hadden 5 boekjes aangeboden aan de kassa. Het personeel vertrouwde het geheel niet en waarschuwde de politie. Na aanhouding van de beide verdachten bleek dat ze in het bezit waren van nog eens 40 boekjes, deze werden in beslag genomen. Ook waren de beiden in het bezit van enkele honderden euros, vermoedelijk van eerder verkochte boekjes. Ze verklaarden al enige boekjes elders te hebben ingeleverd. Beide verdachten zijn ingesloten voor een verder onderzoek.

Groningen: controle verkeersgedrag

Op de Noorderhaven en Helperzoom is door de politie dinsdag gecontroleerd op het verkeersgedrag. Enkele honderden bestuurders gecontroleerd. Aan 29 bestuurders werd een boete uitgereikt voor het niet dragen van de autogordel, een bestuurder kreeg een boete voor mobiel bellen, een bestuurder voor het rijden in een onverzekerde auto en niet gekeurde auto. Een bromfietser droeg geen helm waarvoor hij ook werd bekeurd.

Groningen: rijden in gestolen auto

Op de Pleiadenlaan heeft de politie dinsdagmiddag een 35-jarige man uit Slochteren aangehouden. Agenten zagen de man rijden terwijl bekend was dat de verdachte moest worden aangehouden voor diefstal van een auto. Nadat hij was stil gezet bleek dat de man wederom in een gestolen auto uit Zwolle reed. De man is ingesloten. De eerder door hem in Groningen gestolen auto werd teruggevonden in de Hermanstraat.

Groningen: heler van fiets gepakt

Op de Nieuwe Kijk int Jatstraat heeft de politie een 47-jarige veelpleger aangehouden. Agenten zagen dat de man goederen in een fietstas stopte. Toen zij de verdachte controleerden bleek dat hij op een gestolen fiets reed. Ook de goederen die hij bij zich had, oa een nieuwe autoradio en nieuwe kleding, blijken van diefstal afkomstig. De man verklaarde alles op straat te hebben gekocht. Hij is voorlopig ingesloten.

Groningen: man staat met mes te zwaaien

De politie kreeg dinsdagavond een melding dat bij een cafetaria aan de Meeuwerderweg een man met een mes stond te zwaaien. Toen agenten bij de cafetaria kwamen troffen ze een 38-jarige Groninger veelpleger aan. Hij bleek met een aardappelschilmesje te hebben gezwaaid toen hij uit de cafetaria een fles drinken wegnam. Hierna gooide hij het mes in een buiten staande prullenbak. De verdachte is ingesloten.

Groningen: alcoholgebruik

Op de Westersingel zagen politieagenten afgelopen nacht een 39-jarige Groninger op zijn scooter rijden. Toen agenten de man een stopteken wilden geven ging hij er met het voertuig vandoor. Na een korte achtervolging via het Noorderplantsoen kon de verdachte op de Nassaulaan tot stoppen worden gedwongen. Hij kreeg een bekeuring voor het negeren van stoptekens. Bovendien bleek dat de man alcohol had gebruikt. Een blaastest gaf een promillage van ruim 2.1 aan. Zijn rijbewijs werd ingenomen.

Groningen: doorrijden na ongeval

De politie is op zoek naar de bestuurder van een rode personenauto. Deze bestuurder reed afgelopen nacht op de Koningsweg een 36-jarige Groningse van haar fiets. Toen het slachtoffer links af wilde slaan werd zij door de auto geraakt. Het slachtoffer kwam op de motorkap terecht en viel vervolgens op straat. De automobilist reed vervolgens over de fiets van het slachtoffer, ramde een in een plantsoen staand boompje en ging er vandoor. Het slachtoffer moest met een ontwortelde tand en schaafplekken voor behandeling naar een ziekenhuis.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Zevenhuizen, Oudestreek N979: aantal geregistreerde voertuigen: 588, aantal overtredingen:57, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Boerakker, Marum: aantal geregistreerde voertuigen: 673, aantal overtredingen:6, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Alteveer,Beumeesweg: aantal geregistreerde voertuigen: 534, aantal overtredingen:201, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Veendam, Prins Bernhardlaan: aantal geregistreerde voertuigen:327, aantal overtredingen:25, hoogst gemeten snelheid: 70 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Zuidwolde, N46: aantal geregistreerde voertuigen:415, aantal overtredingen: 1, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Scheemda, A7: aantal geregistreerde voertuigen: 637, aantal overtredingen: 88, hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Wildervank: Automobilist ziet bromfietser over het hoofd.

Een 58-jarige automobiliste uit Veendam reed dinsdagmiddag een 52-jarige bromfietser uit Wildervank aan. Dit gebeurde op de Sporttereinstraat in Wildervank. De automobiliste zag de bromfietser over het hoofd toen zij over wilde steken. De bromfietser kwam door deze botsing ten val en liep letsel op aan haar enkel. Zij is overgebracht naar het Refajaziekenhuis in Stadskanaal.

Delfzijl: bromfietser onder invloed

Een 30-jarige inwoner van Delfzijl kon afgelopen nacht zijn bromfiets laten staan. De man werd op de Europaweg in zijn woonplaats door de politie gecontroleerd. Hij bleek bijna 2 promille alcohol op de meetapparatuur aan te geven. Hij kreeg een rijverbod van tien uur en een proces verbaal. De man verklaarde dat hij niet had verwacht politie tegen te zullen komen.

Den Ham: met nep-wapen op de fiets

Een feestje liep vanochtend vroeg voor een 18-jarige jongeman uit Groningen uit op een aanhouding door de politie. De Stadjer was met enkele maten op de fiets onderweg van een feestje richting huis. Een voorbijganger zag dat één van de knapen met een vuurwapen zwaaide en belde de politie. Deze trof het drietal aan op de Woltersweg bij Den Ham. Het nep-vuurwapen lag bij de 18-jarige Stadjer op de bagagedrager. De jongeman werd daarop aangehouden. Hij verklaarde niet te hebben geweten dat er een namaakpistool op zijn bagagedrager zat.

Westerbroek: auto over de kop

Een 38-jarige man uit Ermelo belandde gistermiddag in het ziekenhuis nadat hij in Westerbroek met zijn bestelauto de koers kwijt was geraakt. De man had iets in een oog gekregen en geprobeerd dit er uit te wrijven. Daardoor miste hij echter een bocht in de Rijksweg West. De wagen botste tegen een boom en sloeg over de kop. De bestuurder werd met vermoedelijk borstletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Sellingen: hond zorgt voor total loss

Aandacht voor zijn hond zorgde er gistermiddag in Selllingen voor, dat een 26-jarige inwoner van Musselkanaal naar een andere auto kan uitzien. De man reed vanaf de Beetse in de richting van de Schaalbergerweg. Kort na een bocht eiste de hond van de Kanaalster de attentie van de baas op. Die kreeg hij ook, met als gevolg dat de auto via de berm aan de overkant van de weg in de sloot belandde. De bestuurder werd met een gebroken arm naar het ziekenhuis gebracht. De auto was geheel vernield. De hond bleef ongedeerd.