Gemeente Hoogeveen

Afzender: College van B&W

B&W willen komgrenzen bij Buitenvaart verplaatsen

Burgemeester en wethouders van Hoogeveen willen bij bedrijventerrein Buitenvaart de bebouwde-komgrenzen van Hoogeveen en Hollandscheveld verplaatsen. Het is de bedoeling dat Buitenvaart bebouwde kom wordt, maar ook de komgrens op het Hollandscheveldsche Opgaande op een logischer plek komt te liggen.

De komgrens van Hoogeveen op de Mr Cramerweg moet in zuidelijke richting worden verplaatst tot aan de bestaande komgrens van Hollandscheveld. De komgrens van Hollandscheveld moet worden verplaatst in westelijke richting tot voorbij de aansluiting van de Langedijk op de Trekgatenweg.

Het Hollandscheveldsche Opgaande heeft door de woningen die daar staan en de maximumsnelheid van 50 km/uur al het het karakter van een weg binnen de bebouwde kom. Het is dan ook niet meer dan logisch om de weg daadwerkelijk binnen de bebouwde kom te brengen.

In Buitenvaart komt steeds meer bebouwing en is de maximumsnelheid er eveneens 50 km/uur. Dus ook in dit geval is het een logische stap om van het gebied bebouwde kom van Hoogeveen te maken.

De gemeenteraad moet het besluit over de komgrenzen nemen. Dat gebeurt op 7 september. Als de raad akkoord is kunnen de bebouwde-komborden nog in september aan het einde van de reconstructie van de kruispunten in de Mr Cramerweg en de op- en afritten van de A37 hun definitieve plek krijgen.

---

18 juli 2006