Gemeente Enschede

Blijdensteinpark is weer speelpark

maandag 17-07-2006

Feestelijke ingebruikname speeltoestellen

Het Blijdensteinpark heeft zijn speelfunctie terug. Er is een groot klim- en klautertoestel geplaatst en een aantal kleine speeltoestellen. Op woensdag 19 juli van 14.00 tot 16.00 uur wordt een openingsfeestje gevierd voor de hele buurt. Als officiële openingshandeling neemt Eric Helder, stadsdeelwethouder Centrum, het speeltoestel letterlijk in gebruik. Hij wordt daarbij geassisteerd door Theaterfiets, een clowneske act.

Het grote toestel is door leverancier Speelwijzer speciaal ontworpen voor deze plek. Er wordt inmiddels al volop gebruik van gemaakt. Na de openingshandeling zijn er allerlei activiteiten voor de kinderen zoals frisbeeën, schminken, een springkussen en voetbal met kleine doeltjes. Er worden Buurt in Actie-frisbees uitgedeeld en versnaperingen.

Het initiatief voor de inrichting van deze speelplek komt van een groep bewoners uit Hogeland-Noord. Met financiële steun vanuit het project Buurt in Actie willen de bewoners het gebruik van het park stimuleren. Het inrichten van een speelplek is het derde idee ter verbetering van het park. Onlangs werd het park hondenpoepvrij gemaakt door omwonenden en werden drie depodogs geplaatst. Ook werd een Parkparty georganiseerd. Een spel- en sportfestijn waar meer dan 300 kinderen uit de buurt op af kwamen. Deze beide initiatieven waren ook mogelijk dankzij Buurt in Actie.

Nu het Blijdensteinpark ook zijn speelfunctie terug heeft, wordt het steeds meer een gebruikerspark. Buurt in Actie financierde de helft van de speelplek, de andere helft wordt betaald door stadsdeel Centrum.


---