Gemeente Tilburg

Datum
11 juli 2006

Kermismaatregelen omgeving Besterd en NS-plein

Van woensdag 19 juli 02.00 uur tot en met woensdag 2 augustus

Van vrijdag 21 juli tot en met zondag 30 juli staat Tilburg weer in het teken van de kermis. Als omwonende brengt dat voor u plezierige maar vaak ook minder plezierige bijkomstigheden met zich mee. Hiervoor vragen wij uw begrip en medewerking. In uw omgeving wordt tijdens de kermisperiode een aantal verkeersmaatregelen getroffen. In verband met de opbouw van de kermis gaan deze maatregelen in op woensdag 19 juli om 02.00 uur. De wijzigingen gelden voor een periode van twee weken. Dus tot en met woensdag 2 augustus.

Wegafsluitingen
De volgende wegen in uw omgeving zijn afgesloten voor al het verkeer:
- Beide rijbanen van het NS-plein, tussen de Spoorlaan en de Besterdring
- Noordzijde van het NS-plein (parkeerterrein)
- Besterdring, vanaf het NS-plein tot het Besterdplein. Oversteek is nog mogelijk via de Johannes van Oisterwijkstraat.

In verband met de afsluiting van de Besterdring wordt het verkeer, via de Veldhovenring - Groeseindstraat - Hoefstraat - Van Meterenstraat, verwezen naar de Ringbaan Oost.

Gewijzigde busroutes
De bushaltes NS-plein, Besterdplein, Veldhovenring en Wilhelminapark komen tijdens de kermisperiode te vervallen. De busverbinding van het centrum naar Tilburg Noord en terug loopt tijdens deze periode als volgt: Lijn 5: Centraal Station - Spoorlaan - Hart van Brabantlaan - St. Ceciliastraat - Jan Heijnstraat - Waterhoefstraat - Kwaadeindstraat - Goirkestraat. Lijn 6 : Centraal Station - Spoorlaan - Gasthuisring - Wilhelminapark - Veldhovenring - Groeseindstraat - Hoefstraat.

In de Hoefstraat wordt tijdens de kermisperiode een tijdelijke bushalte geplaatst. Ook de Molenstraat dient tijdens de kermis als omleidingsroute voor bussen. Hierdoor zijn in de Molenstraat de drempels tussen 10 juli en 14 augustus verlaagd.

Verplaatste markt
De woensdagochtendmarkt van 26 juli op het Besterdplein en omgeving wordt verplaatst naar de Hoefakkerstraat, Molenbochtstraat en Kruisstraat. Om deze markt toegankelijk te houden, verzoeken wij u de volgende straten vrij te houden van verkeer op woensdag 26 juli van 04.00 uur tot 14.30 uur:
- Hoefakkerstraat: gedeelte van het Besterdplein tot de Kruisstraat
- Molenbochtstraat: gedeelte van het Besterdplein tot de Kruisstraat
- Kruisstraat: gedeelte van de Molenbochtstraat tot de Hoefakkerstraat

Voor deze maatregelingen is een wegsleepregeling van toepassing.

Z.O.Z.

Meer informatie
Hebt u nog vragen naar aanleiding van deze brief, dan kunt u op werkdagen contact opnemen met de leden van het kermisprojectteam van de gemeente. Dit team is bereikbaar via telefoonnummer 013 542 94 63. Tijdens de kermisperiode is het team bereikbaar in het coördinatiecentrum op de Heuvel (voor de kerk) via telefoonnummer 013 542 94 29.

---- --