Gemeente Coevorden

Tweede druk `Van Spieker tot Spoorbrug'

De vijf historische verenigingen in de gemeente Coevorden hebben in 2002 gezamenlijk een historisch boek over de vele bijzondere plekken in de gemeente geschreven. De eerste druk van dit boek getiteld `Van Spieker tot Spoorbrug' was in korte tijd uitverkocht. Op veler verzoek verschijnt in een beperkte oplage van 1000 stuks een tweede druk van dit boekwerk.

Het historische `Van Spieker tot Spoorbrug' laat de lezer met korte teksten en prachtige foto's kennis maken met de rijkdom van historische gebouwen en landschappen. Een routebeschrijving, die de verschillende plaatsen met elkaar verbindt, maakt het mogelijk het boek ook als ontdekkingstocht te gebruiken. Amanda Stuurman en Huib D. Minderhoud hebben namens de vijf historische verenigingen het boek geschreven en Bert Haan maakte alle foto's.

Anno 2006 heeft dit boek nog altijd een grote historische waarde. Deze uitgave inspireerde de Stichting Promotie Coevorden om een nieuwe fietstoertocht te ontwikkelen onder de naam `Magisch Drenthe'. In deze tweede druk is daarom achterin ook de nieuwe fietskaart van de Magische Drenthe toertocht toegevoegd. Goed voor honderdveertig kilometer fietsplezier.

Vrijdag 21 juli om 11:00 uur zullen loco-burgemeester Truus Pot-Eland en wethouder Peter Snijders bij boekhandel Kardol aan de Markt in Coevorden de eerste exemplaren van de tweede druk aanbieden aan de auteurs Huib D. Minderhoud en Amanda Stuurman.

Het boek is vanaf vrijdag 21 juli onder meer te koop bij Boekhandel Kardol, Faas Tabak en Gemak, Stedelijk Museum Drenthe's Veste en alle VVV kantoren in de gemeente. Het boek kost EUR 19,95. Exclusief voor leden van de historische verenigingen in de gemeente Coevorden is, zolang de voorraad strekt, de tweede druk tegen gereduceerd tarief bij de vereniging te bestellen.