PNVD vindt besluit rechter logisch

LEIDEN, 20060717 -- De PNVD is blij dat de rechter in haar voordeel heeft beslist. Het bestuur en overige betrokkenen kunnen hun aandacht nu weer gaan richten op dingen die werkelijk belangrijk zijn. Wij nodigen iedereen uit om de discussie met ons aan te gaan.


Met regelmaat wordt aan ons gevraagd wat we van de massale tegenstand jegens onze partij vinden. Misschien zien we iets over het hoofd, maar naar ons idee is die minder groot dan velen denken. Het gaat om een kleine groep fanatici.

Dat sommige hulpverleningsinstanties als de dood zijn voor ons, moet toch ondermeer zijn omdat ze bang zijn voor gezichtsverlies op het moment dat zou blijken dat wij het bij het juiste eind hebben. De reguliere hulpverlening (van huisarts tot psychiater) stuurt pedofielen standaard door naar speciale klinieken als De Waag en De Tender. Daar is de diagnostiek sterk bevooroordeeld: iemand die een pedofiel gevoel uit krijgt een stoornis opgeplakt; gaat het om een afwijkend idee, dan een cognitieve stoornis. Voor 'kinderbeschermende' instanties als No Kidding geldt hetzelfde. Zij beweren dat ze in het belang van kinderen werken, maar het repressieve klimaat werkt negatief op kinderen. Relatief kleine zaken worden te vaak buiten proportie opgeblazen, mensen worden bang voor normale intimiteit, kinderen komen in de mangel van de hulpverlening door de heksenjacht, enzovoort.

Burgers worden helaas oppervlakkig geïnformeerd. De media geven veelal wel aan waarvoor mensen pleiten, maar amper waarom. Aan de 'waarom-vraag' zou meer aandacht besteed kunnen worden. Op het moment dat daarvoor geen ruimte is in een artikel, zou een link geplaatst kunnen worden naar een website, bijvoorbeeld in ons geval naar . Waarom willen wij discriminatie toestaan (behalve door de overheid), waarom willen wij geen basisscholen gebaseerd op een religieuze grondslag, waarom willen wij kinderen vanaf 12 jaar de vrijheid geven seksuele contacten aan te gaan indien ze daarvoor kiezen? Pas als de waarom-vraag wordt gesteld zal de kracht van het argument het gaan halen op hen die het debat willen smoren of zich beperken tot gekissebis en emotie-praat.

De debatcultuur moet terugkomen in Nederland, weg met de hypecultuur! Angst en intolerantie kan alleen worden tegengegaan als we samen taboes en dogma's doorbreken.

Er is een flinke onderstroom aanwezig in de samenleving die onze humanistisch-liberale standpunten, inclusief die m.b.t. seksualiteit, onderschrijft. Dat veel seksuologen zich stilhouden geeft voor ons aan dat ze de kat uit de boom kijken. Wanneer kan het serieuze debat beginnen, vragen ook zij zich af.

Kunnen we nu inhoudelijke discussies gaan voeren?

EINDE



PNVD