Laurus NV

Verkoop Konmar- en Edah-formules goedgekeurd

P E R S B E R I C H T

's-Hertogenbosch, 17 juli 2006

Laurus N.V. bericht dat de heden gehouden buitengewone vergadering van aandeelhouders de verkoop van de Konmar- en Edah-formules heeft goedgekeurd.

Transacties
De verwachte bruto-opbrengst van de transacties met Sligro/Sperwer, Albert Heijn en Jumbo bedraagt circa 354 miljoen. Hierop komen in mindering aanpassingen op de waarde van activa en passiva alsmede transactiekosten van circa 60 miljoen. Daarnaast is er sprake van herstructureringskosten die thans op circa 74 miljoen worden geschat. De verwachte netto-kasstroom van de transacties bedraagt op grond hiervan circa 220 miljoen. De genoemde bedragen hebben een indicatief gehalte.

Laurus voert vergevorderde onderhandelingen over de verkoop van de door franchisenemers gedreven Edah-winkels. De opbrengsten van deze transacties en mogelijke andere transacties zijn niet in de hiervoor genoemde bedragen begrepen.

Op 13 juli jl. heeft de NMa bekendgemaakt dat de verkopen aan Sligro/Sperwer en Jumbo zijn goedgekeurd. Laurus verwacht de transacties in de loop van het tweede halfjaar te kunnen afronden.

Netto-schuldpositie
Met de banken is Laurus overeengekomen dat de netto-schuldpositie van Laurus per 30 januari 2007 maximaal 200 miljoen zal mogen bedragen (1 januari 2006: 359 miljoen).

De verwachte netto-kasstroom van de transacties zal aangewend worden voor schuldreductie. De negatieve operationele cash flow over 2006 doet de schuldpositie toenemen. Laurus verwacht niettemin dat de netto-schuldpositie per 30 januari 2007 onder het bedrag van 200 miljoen zal liggen.

Eigen vermogen
De transacties dragen bij aan de versterking van het eigen vermogen van Laurus. Het verwachte operationele verlies over 2006 en de herstructureringskosten hebben echter een negatief effect op het eigen vermogen. Het eigen vermogen van Laurus zal eind 2006 lager zijn dan de helft van het nominale aandelenkapitaal van Laurus (het in artikel 2:108a BW bedoelde bedrag).

Super de Boer
De EBITDA van de door Laurus onder de naam Super de Boer gedreven activiteiten was in het eerste halfjaar van 2006 positief.

Perscontacten:
Frits Kremer, telefoon (+31) (0)73 622 37 14 / (+31) (0)6 22 45 88 57


---


---- --