Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 14 juli

* VERDACHTE AANGEHOUDEN IN DE ZAAK DORDTSELAAN

zie ook persbericht 11 juli 2006
Het rechercheteam dat een onderzoek instelt naar de steekpartij met dodelijke afloop op maandagmiddag 10 juli jl. op de Dordtselaan, heeft donderdag een 37-jarige man als verdachte aangehouden. Meer details omtrent de verdachte kunnen in belang van het onderzoek nog niet worden verstrekt. Ook de identiteit van het slachtoffer is nog niet formeel vastgesteld. Het rechercheteam zet het onderzoek voort.


* WONINGEN ONTRUIMD NA BRAND
ROTTERDAM-HILLESLUIS- In een woning aan de Beverstraat ontstond donderdag begin van de avond brand. Bewoners werden gealarmeerd door een brandmelder en waarschuwden 112. De brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat de vlammen tussen de spouwmuren terecht kwamen. Hierdoor sloeg het vuur, via de spouwmuren, door naar zeven aangrenzende woningen. Deze huizen werden ontruimd en de bewoners, 35 mensen, werden zolang opgevangen in een buurthuis in de buurt. Om tien uur kwam het sein brand meester. De bewoners konden niet direct terug naar hun woning en brachten de nacht bij familie of in een hotel door. De oorzaak van de brand is niet bekend.


* VERDACHTEN SCHIETPARTIJ AANGEHOUDEN
Politiemensen van het district Rotterdam-Centrum en Rotterdam-West hebben vrijdagochtend twee 30-jarige mannen uit Rotterdam aangehouden na een schietpartij op de Karel Doormanstraat. Rond half vijf werd er vanuit een auto een aantal schoten gelost. Hierbij raakte niemand gewond. Politiepersoneel stelde een onderzoek in en hield op de Nieuwe Binnenweg een auto met de twee verdachten staande. Eén van hen was in het bezit van een vuurwapen. Het tweetal werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een nader onderzoek in.