Gemeente Enschede

Bouwteam Muziekkwartier van start

maandag 17-07-2006

Met de overhandiging van een complete set arbeidsvitaminen aan directeur

H. Trebbe van bouwcombinatie Dura Trebbe, gaf wethouder Roelof Bleker donderdag 13 juli het startsein om het Muziekkwartier te gaan bouwen. Met deze handeling markeerde hij een belangrijke nieuwe fase in de ontwikkeling van het nieuwe onderkomen voor Podium Twente, het Orkest van het Oosten, poppodium Atak, ArTEZ Conservatorium Enschede, de Nederlandse Reisopera en de Muziekschool Twente.

De bouw van het Muziekkwartier biedt een oplossing voor de huidige huisvestigingsproblematiek van een deel van de participanten. En biedt kansen voor unieke gezamenlijke producties waarmee het imago van Enschede als Muziekstad van het Oosten verder wordt versterkt, aldus Roelof Bleker, wethouder van Cultuur en Stedelijke Ontwikkeling. Het ontwerp voor het gebouw van architect Jan Hoogstad geeft de stedelijke ontwikkeling van de noordrand van het centrum een belangrijke impuls. Het stadscentrum krijgt daarmee steeds meer een grootstedelijke uitstraling.

De architect gaf vervolgens een toelichting op niet eerder gepubliceerde impressies van het interieur van het Muziekkwartier.

De arbeidsvitaminen voor het bouwteam bestond uit een speciaal voor deze gelegenheid samengestelde CD van de popgroep Line. Zij kregen vandaag de primeur om muziek live vanaf het bouwterrein ten gehore te brengen.

De popgroep Line verwierf onlangs landelijke bekendheid als eerste afgestudeerde popgroep aan de Popacademie van het ArtEZ Conservatorium Enschede.

De arbeidsvitaminen zijn niet eenmalig. De dj's van poppodium Atak zullen het bouwteam regelmatig blijven voeden.

Deze bijeenkomst is de eerste in een serie feestelijke en vooral muzikale activiteiten rondom de bouw van het Muziekkwartier. Volgende manifestaties zullen worden uitgevoerd samen met inwoners van
Enschede, omwonenden, medewerkers van de muzikale instellingen en amateur-musici. De eerstvolgende muzikale verrassing vindt plaats op 25 augustus, tijdens het openlucht concert van het Orkest van het Oosten.

Op 17 oktober start een 'community-art project' op het bouwterrein, een muzikaal spektakel onder de titel 'de Muziekkwartier - ouverture'.

De vorderingen van de bouw van het Muziekkwartier zijn vanaf donderdag 13 juli te volgen op de website www.muziekkwartier.nl. Een webcam vertoont permanent beelden op deze site. Ook zijn er voortdurend live-videobeelden te zien van de bouw op de dagtelevisie van RTV Oost.

Het Muziekkwartier moet in de tweede helft van 2008 worden opgeleverd.


---