Van Lanschot Bankiers


click to confirm your print

17-07-2006

Strategische samenwerking Stork Aerospace met Goodrich

Stork Aerospace is een strategische samenwerking aangegaan met Goodrich Corporation's Landing Gear divisie (VS) voor de toepassing van composieten in dragende delen van landingsgestellen voor vliegtuigen. Deze door Stork SP Aerospace ontwikkelde technologie, zal samen met Goodrich doorontwikkeld worden en toepassing vinden in een nieuwe generatie landingsgestellen voor de militaire en commerciële luchtvaart. Het gebruik van geavanceerde composieten biedt o.a. gewichtsvoordelen en efficiency-verbeteringen bij het (her)ontwerpen van bestaande en toekomstige landingsgestellen.

Omdat Goodrich Corporation's Landing Gear divisie technologisch toonaangevend is op het gebied van landingsgestellen, betekent de samenwerking een overduidelijke erkenning van de unieke positie van Stork SP Aerospace (Geldrop), dat de nieuwe technologie ontwikkelde. Het gebruik van composieten in de luchtvaartindustrie neemt sterk toe. Deze ontwikkeling wordt gestimuleerd door het streven naar gewichtreductie, efficiency verbetering en kortere productietijd, alsmede door snel stijgende staal- en titaniumprijzen. Goodrich Corporation (VS), een NYSE genoteerde Fortune 500 company, levert wereldwijd systemen en diensten op het gebied van luchtvaart, defensie en veiligheid. Met een strategisch zeer gediversificeerde portfolio van industriële producten, bedient Goodrich een wijdverspreide klantengroep vanuit een wereldwijd netwerk van productie- en servicevestigingen.

Stork Aerospace ontwikkelt en produceert hoogwaardige componenten en systemen voor de lucht- en ruimtevaartindustrie en levert geïntegreerde servicediensten en producten aan vliegtuigeigenaren en
-operators. In 2005 boekte de groep met 3.384 medewerkers een omzet van 551 mln van de totale Stork omzet van 1,82 miljard.

Informatie voor de pers:
Stork N.V.
Dick Kors
Tel.: 035 - 695 75 75 of 06 - 51 98 40 54