ABN AMRO

Amsterdam, 17 juli 2006

ABN AMRO concentreert vermogensbeheer in Taiwan op buitenlandse beleggingsfondsen

ABN AMRO zal haar activiteiten op het gebied van binnenlandse beleggingsfondsen in Taiwan afstoten om zich in de Taiwanese markt volledig te richten op fondsen van buiten Taiwan via haar zogenoemde 'Securities and Investment Consulting Enterprise' (SICE).

ABN AMRO Asset Management (Taiwan) Ltd, geregistreerd als een zogenoemde 'Securities Investment Trust Enterprise' (SITE, zijnde de activiteiten op het gebied van het aanbod van Taiwanese beleggingsfondsen) zal verkocht worden voor een bedrag dat kan oplopen tot maximaal EUR 68 miljoen, afhankelijk van de definitieve vaststelling bij het sluiten van de overeenkomst.

De beslissing is in lijn met de strategie van ABN AMRO Asset Management om haar internationale platform op het gebied van vermogensbeheer beter te benutten in Taiwan door zich te concentreren op de groeiende activiteiten op het gebied van buitenlandse beleggingsfondsen. De huidige klanten van de SITE kunnen zo profiteren van het complementaire aanbod van ING en SITE, waarbij de kwaliteiten van SITE en haar sterke reputatie op het gebied van obligatiefondsen het aanbod van ING versterkt dat met name gericht is op aandelenfondsen en 'Funds-of-Funds'

Het tot stand komen van de definitieve overeenkomst is onder meer afhankelijk van de toestemming van de toezichthoudende autoriteiten.

ABN AMRO zet haar groei door in Taiwan, zowel in de consumentenmarkt als in het zakelijke segment.

ABN AMRO Asset Management
ABN AMRO Asset Management is een vooraanstaande internationale vermogensbeheerder met ruime ervaring en als zodanig werkzaam voor zowel particuliere beleggers en institutionele klanten als centrale banken, pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen. ABN AMRO Asset Management werkt vanuit meer dan twintig locaties over de hele wereld. Het beheerd vermogen van EUR 188 mrd (per 31 maart 2006) is belegd in individuele mandaten en een groot aantal beleggingsfondsen. De vermogensbeheerproducten worden zowel via financieel intermediairs gedistribueerd als rechtstreeks aangeboden aan institutionele klanten.



ABN AMRO