Ingezonden persbericht


DOMINICK MUERMANS TOONT POTENTIEEL OP ASSEN!

ASSEN, 16 JULI 2006 - Bijna was Dominick Muermans er dit weekend op Assen in geslaagd zijn eerste punten van het seizoen te pakken. In een schitterende race op zaterdag reed hij lange tijd op de zesde stek, maar door een tikje van Ho-Pin Tung bleef hij met lege handen achter. Toch heeft Dominick in de Recaro Duits Formule 3 Cup opnieuw zijn potentieel getoond, wat erg belangrijk is in aanloop naar de BP Ultimate Masters of Formula 3 op Circuit Park Zandvoort. (04-06 augustus).

KWALIFICATIES:
De kwalificatie voor de eerste race verliep positief voor Muermans. Vanaf het begin van de sessie wist hij zich in de top tien te rijden en dat werd aan het einde beloond met een negende startpositie in het startveld van 24 deelnemers. Tijdens de tweede kwalificatie op het vernieuwde TT-circuit pakte de coureur met de zwart / oranje Van Amersfoort Racing-wagen plaats elf (1:34.033). De tweede kwalificatie werd bovendien gekenmerkt door een kwetsuur aan het oog van Dominick. Hoewel hij zichzelf nog knap naar plaats elf wist te rijden, vertrok hij direct na de sessie naar het ziekenhuis om, naar wat later blijkt, een splinter carbon uit zijn oog te laten verwijderen.

RACE 01 + 02:
Een sterke eerste race van Muermans leek lange tijd beloond te worden met zijn eerste punten van het seizoen. Vanaf de negende positie gestart wist Muermans op te klimmen naar plaats zes. Hoewel het tempo van zijn voorganger Renger van der Zande net iets te hoog lag, wist hij zich goed staande te houden in het geweld achter hem. Wanneer Ho-Pin Tung hem echter twee ronde voor het einde passeerde, moest Muermans een uitwijkende manoeuvre maken en vervolgens alle zeilen bijzetten om zijn wagen op het asfalt te houden. Het kostte hem drie plaatsen, waardoor hij op een respectabele tiende plaats afgevlagd werd. Met een nog steeds half dichtzittend oog, stapte de coureur met startnummer 17 in zijn wagen voor de tweede race. Hij wist ondanks zijn handicap de race te finishen en werd uiteindelijk afgevlagd op de dertiende plaats.

DOMINICK MUERMANS: "De eerste kwalificatie was aan het einde erg rommelig. Door een gele vlag situatie verloor ik een snelle ronde. Het was heel belangrijk om de goede lijnen aan te houden tijdens een snelle ronde, want zodra je daarnaast kwam was het één en al zandhappen. Ik ben wel tevreden met de tijd die ik uiteindelijk heb gereden. De eerste race verliep goed en het was jammer dat ik aan het einde van de race die uitwijkende manoeuvre moest maken. Het streven was echter een top tien positie en dat is gelukt. Ik wist dat de tweede race zwaar ging worden door mijn oog. Op het rechte stuk deed ik hem maar zoveel mogelijk dicht, maar het bleef moeilijk. Daarnaast was het nog eens enorm warm. Dat we uiteindelijk gefinisht zijn is daarom alleen maar positief!"

UITSLAG RONDE 11 RECARO FORMULE 3 CUP ASSEN:

01 Johnny Cecotto, Ombra Racing, 25:28.145

02 Nico Hülkenberg, Josef Kauman racing, + 01.307 10 DOMINICK MUERMANS (NED), VAN AMERSFOORT RACING, + 46.960

UITSLAG RONDE 12 RECARO FORMULE 3 CUP ASSEN:

01 Harald Schlegelmilch, HS Technik Motorsport, 25:15.149
02 Nico Hülkenberg, Josef Kaumann Racing, + 00.478 13 DOMINICK MUERMANS (NED), VAN AMERSFOORT RACING, + 58.841

NIEUWS en FOTO zijn afkomstig van INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT. Voor meer informatie of fotografisch materiaal kunt u contact opnemen met: Roelof Oosterhuis (Insight F1) TEL: + 31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com.

(