ABN AMRO

Persbericht

Studenten werken in een week een ondernemingsplan uit Summerschool Ondernemerschap VU en ABN AMRO

ABN AMRO en de Vrije Universiteit Amsterdam organiseren een Summerschool Ondernemerschap. Van 17 tot en met 21 juli onderwerpen 27 VU-studenten van acht faculteiten zich aan een intensieve scholing in het ondernemerschap. Ze hebben zelf al een idee ingediend van het bedrijf dat ze willen opzetten. Vrijdag 21 juli presenteren de studenten hun businessplan. Degene met het beste plan ontvangt gratis advies en coaching van ABN AMRO uit handen van Ron Teerlink, lid van de Raad van Bestuur van ABN AMRO.

De ideeën van de studenten lopen uiteen van een nieuwe formule voor een afvalkliniek tot het bevorderen van het outsourcen van bedrijfsactiviteiten naar Suriname. Onder begeleiding van succesvolle ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf werken de studenten hun ondernemingsplan verder uit en ontwikkelen ondernemersvaardigheden. Aanvankelijk was deze eerste Summerschool opengesteld voor vijftien studenten. Vanwege de grote belangstelling doen 27 studenten mee.

Ondernemerschapsacademie
De Summerschool vormt de aftrap van een uniek samenwerkingsverband tussen ABN AMRO en de VU. Op 21 juli, de laatste dag van de Summerschool, lanceert VU-Rector Taede Sminia de Ondernemerschapsacademie. Medewerkers en klanten van ABN AMRO en medewerkers en studenten van de VU kunnen hier terecht voor (onderzoeks-)vragen en advies over ondernemerschap. Ook maken beide organisaties in het kader van de Ondernemerschapsacademie afspraken over het verzorgen van colleges en andere onderwijs- en kennisoverdrachtsactiviteiten. Optimale kruisbestuiving tussen de kennis en expertise van de bank en de VU staan daarbij centraal.



ABN AMRO