Gemeente Hilversum

Start werkzaamheden Laapersveld/Laapersweg

10 juli 2006
Op maandag 17 juli a.s. begint de aannemer in opdracht van de gemeente met de inrichting van het Laapersveld en de Laapersweg als 30-km-zone. De werkzaamheden duren tot eind augustus.

Op het Laapersveld gaat het om een volledige herinrichting met twee drempels op het gedeelte vanaf de Laapersweg tot en met de inrit naar de Alliantie (naast het Alberdingk Thijm College). Op het vervolgstuk wordt alleen de wegversmalling opgeruimd en vervangen door een drempel.

Op de Laapersweg wordt een plateau aangelegd ter hoogte van de bank in het plantsoen en een groot plateau op de kruising met het Laapersveld. De inritconstructie op de kruising Laapersweg/Soestdijkerstraatweg wordt dit jaar nog niet uitgevoerd.

Fasering
In de week van maandag 17 juli, als het Alberdingk Thijm College al vakantie heeft, wordt alleen gewerkt op het Laapersveld aan de rand van de weg ter hoogte van de nieuwbouw tegenover het Alberdingk Thijm College.

In de week van maandag 24 juli begint op het Laapersveld het grotere werk: het frezen van de bestaande asfaltlaag en het stellen van de stoepbanden als aanzet tot de aanleg van parkeerplaatsen en het bestraten van de stoepen.

De werkzaamheden op de Laapersweg beginnen vermoedelijk pas in de week van maandag 7 augustus.

In de weken van maandag 14 en maandag 21 augustus wordt het asfalteringswerk gedaan. Soms zal daarbij ook 's avonds worden gewerkt.

In de week van maandag 28 augustus worden nog wat afrondende werkzaamheden verricht.

Bereikbaarheid

1. Laapersveld
De bedrijven en de woningen op het Laapersveld blijven tijdens de werkzaamheden in principe bereikbaar, ook tijdens het asfalteren: eerst de ene helft van de weg en pas als die weer berijdbaar is de andere helft. Niettemin past hierbij de waarschuwing dat inritten soms tijdelijk geblokkeerd zullen zijn, als er voor uw deur wordt gewerkt.


2. Laapersweg
De woningen op de Laapersweg zullen in principe bereikbaar blijven, ofwel vanaf de kant van de Soestdijkerstraatweg ofwel vanaf de kant van de Utrechtseweg, afhankelijk van de plek waar de straat open ligt. Aan de kant waar u tijdelijk in- en uit moet rijden wordt uiteraard tijdelijk tweerichtingsverkeer toegestaan. En voor het geval een bewoner als gevolg van de werkzaamheden niet de eigen oprit kan bereiken, wordt tijdelijk het parkeerverbod op de Laapersweg opgeheven.

Omleidingen
In de weken dat de Laapersweg geblokkeerd is voor doorgaand verkeer wordt het autoverkeer omgeleid. Vanaf de Soestdijkerstraat uiteraard via de Utrechtseweg en vanaf de Oosterengweg over het Oostereind en de Diependaalselaan.

Overlast
Herinrichting van wegen levert onvermijdelijk overlast op. De gemeente vraagt daarvoor uw begrip.
Om de overlast te beperken zijn de werkzaamheden bewust in de schoolvakanties gepland.

Informatie
Met vragen kunt u terecht bij de gemeentelijk opzichter bij de werkzaamheden, de heer Peter Vlug, telefonisch bereikbaar via 035 - 29 2657 of bij de coördinator uitvoering van de gemeente, de heer Ernst Reumer, tel. 035 - 629 2552.