Gemeente Harderwijk


Officiële publicaties week 28

Beleid zendmasten

De gemeenteraad heeft op 15 juni 2006 het zendmastenbeleid vastgesteld. In deze beleidsregels is beschreven in welke situaties vrijstelling van het bestemmingsplan wordt verleend om een zendmast te kunnen plaatsen. Zo zijn er gebieden aangewezen waar zendmasten bij voorkeur geplaatst kunnen worden, zoals het industrieterrein en een zone langs de A28. Ook zijn er gebieden waar de plaatsing van zendmasten is uitgesloten, zoals het buitengebied.

Deze beleidsregels vormen het toetsingskader voor het verlenen van vrijstelling voor zendmasten op basis van artikel 19 lid 2 en lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening. Er is gekozen voor een minimale variant. Dit houdt onder meer in dat zendmasten in het stedelijk gebied slechts bij hoge uitzondering geplaatst kunnen worden.

Op 12 mei 2005 is een publicatie verschenen op de gemeentepagina over het concept-zendmastenbeleid. Er is toen gedurende 4 weken de mogelijkheid geboden om te reageren. Daar is gebruik van gemaakt. Het heeft enige tijd geduurd voordat de beleidsregels uiteindelijk vastgesteld zijn, omdat de raad de uitslag van het UMTS-onderzoek wilde afwachten.

De beleidsregels (het zendmastenbeleid) treden daags na deze publicatie in werking en liggen ter inzage in de stadswinkel. Er is geen mogelijkheid om bezwaar of beroep in te dienen. Dat kan pas als de gemeente van plan is voor een bepaalde zendmast vrijstelling/bouwvergunning te verlenen. Berichtgeving hierover wordt altijd op de gemeentepagina gepubliceerd.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411352.

Uitwerkingsplan Harderhout II

Het ontwerp-uitwerkingsplan Harderhout II ligt vanaf 14 juli gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis. Het plan voorziet in een uitwerking van de globale bestemming woondoeleinden ten behoeve van woningbouw in het zuidoostelijk deel van Drielanden in de periode 2007 tot 2009. Het plangebied wordt ten noorden begrensd door de Waterplassteeg, in het oosten en zuiden door de Groene Zoomweg en ten westen door de Horsterhout, de ontsluitingsweg naar het centrum van Drielanden.

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden schriftelijk hun zienswijze omtrent het ontwerp-uitwerkingsplan kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Desgewenst kan worden volstaan met een mondelinge zienswijze.

Informatie: afd. Ruimte en economie, tel.411153/411342.

Horecavergunning `t Klooster

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om een Drank- en horecawetvergunning te verlenen aan Stichting Centrum voor kunstzinnige vorming 't Klooster, aan het Klooster 4. Op grond van artikel 9 van de Drank- en horecawet is een bestuursreglement vastgesteld. Het reglement waarborgt dat de verstrekking van alcoholhoudende drank op sociaalhygiënische wijze geschiedt. Aan de vergunning worden conform artikel 4 het eerste lid, voorschriften verbonden die gelet op de plaatselijke en regionale omstandigheden nodig zijn ter voorkoming van mededinging door het verstrekken van alcoholhoudende drank die uit een oogpunt van ordelijk economische verkeer als onwenselijk moet worden beschouwd.

De aanvraag en het bestuursreglement liggen vanaf heden 6 weken ter inzage in de Stadswinkel. Belanghebbenden kunnen binnen deze termijn hun (bij voorkeur schriftelijke) zienswijze kenbaar maken.

Informatie: afd. Bestuursondersteuning, tel. 411446.

Nadere milieueis Nuon-vestiging

De gemeente heeft een nadere eis op het gebied van akoestiek opgesteld voor de vestiging van Nuon aan de Deventerweg 4 en Boerhaavelaan 2. Dit in verband met het wijzigen van het bestemmingsplan De Sypel. De nadere eis kan tot en met 15 september worden ingezien in de Stadswinkel in het stadhuis. Bedenkingen kunnen bij voorkeur schriftelijk tot en met die datum - eventueel vertrouwelijk - worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders.

Informatie: afd. Milieu, tel. 411401.

Milieuvergunning Industrieweg

Bij de gemeente is een milieuvergunning aangevraagd door Straalbedrijf Petersen, Industrieweg voor het voorbewerken en coaten van producten en onderdelen van producten. De aanvraag en de ontwerpvergunning kan tot en met 24 augustus worden ingezien in de Stadswinkel in het stadhuis, op verzoek ook buiten kantooruren. Zienswijze kunnen bij voorkeur schriftelijk tot en met die datum - eventueel vertrouwelijk - worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders.

Informatie: afd. Milieu, tel. 411401.

Vrijstelling verkeerslawaai Buitenplaats Weiburg

Momenteel is voor de locatie `Buitenplaats Weiburg' (omgeving Westermeenweg/Hoefbladmeen) een vrijstellingsprocedure ex artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening in voorbereiding. Dit om de bouw van 29 woningen mogelijk te maken. Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat het geluidsniveau op de gevels van tien woningen hoger is dan 50 decibel (met een maximum van 57 decibel). Dit geluid is afkomstig van het verkeer op de Westermeenweg en betreft de woningen in het plangebied die evenwijdig aan de Westermeenweg staan, achter een geluidsmuur. De voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder voor wat betreft wegverkeerslawaai bedraagt 50 decibel.

Het is redelijkerwijs niet mogelijk verdergaande geluidreducerende maatregelen te treffen om binnen deze waarden te blijven. In verband hiermee is de gemeente van plan, op grond van artikel 83 van de Wet geluidhinder, aan Gedeputeerde Staten van Gelderland te verzoeken een hogere grenswaarde vast te stellen.

Het ontwerpverzoek met bijbehorende stukken liggen gedurende twee weken, tot en met 28 juli, voor een ieder ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Belanghebbenden kunnen binnen die termijn schriftelijk opmerkingen bij het college indienen. Tevens is er op 18 juli om 15.00 uur een openbare hoorzitting in de Hanzezaal van het stadhuis. Belanghebbenden kunnen dan mondeling hun opmerkingen naar voren brengen.

Informatie: afd. Milieu, tel. 411382.

Bouw- en sloopvergunningen

Er is een aanlegvergunning verleend voor: - achter Zuiderzeestraatweg 108: kikkerpoelen en beplanting

Er zijn lichte bouwvergunningen verleend voor: - De Wittenhagen 7: uitbreiden woning - Hanekamp 29: erker
- Wilhelminalaan 17: uitbreiden woning - Stedenmeen 24: dakkapel voorzijde

Er zijn reguliere bouwvergunningen verleend voor: - Daltonstraat 21: vergroten magazijn en kantoren - Chansondreef 2-40: opties parkwoningen

Er is een reguliere bouwvergunning 2e fase verleend voor: - Kleine Mheenweg 1: bedrijfspand

Er zijn sloopvergunningen verleend voor: - Ir. Lelystraat 30: asbest dakbedekking - Varenweg 29: opstallen

Iedere belanghebbende kan tegen bovengenoemde besluiten binnen 6 weken nadat het besluit aan de aanvrager is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het college.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411352.

(Ver)bouwplannen via vrijstelling

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van art 15 WRO vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen.

Ter inzage van 13 t/m 27 juli: - Stobbeweg 11: woning
- Schaepmanlaan 1: uitbreiden woning - Ooster Mheenweg 9B: woning

De stukken liggen ter inzage in de Stadswinkel. U kunt binnen de inzagetermijn schriftelijk of mondeling uw zienswijze kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen, kunt u een afspraak maken via tel. 411352.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411250

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van art. 19 lid 2 en 3 en art.17 WRO vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen.

Ter inzage van: 13 juli t/m 24 augustus: - Meerkoetmeen 67: tuinhuisje - Nobelstraat 29: reclamezuil - Verkeersweg (Dichterskwartier): 66 appartementen - Verkeersweg (Dichterskwartier) 13 woningen - Verkeersweg (Dichterskwartier): 49 woningen - Van Harenstraat/Justus van Effenstraat: extra parkeerplaatsen - De Ruyterlaan 2: uitbreiden woning en vervangen garage

De aanvragen en ontwerpbesluiten liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder tegen het voornemen om vrijstelling te verlenen schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen kunt u een afspraak maken via tel. 411352. Degenen die van deze mogelijkheid geen gebruik maken kunnen, nadat het besluit is genomen, geen verder bezwaar of beroep meer indienen.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411250.

Stimuleringsregeling winkelpuien Binnenstad

De gemeenteraad heeft op 15 juni de Stimuleringsregeling Aanpassing Winkelpuien Binnenstad vastgesteld. Op basis van deze verordening kunnen eigenaren en ondernemers van winkel- en horecapanden in de Binnenstad subsidie aanvragen voor verbetering van de winkelpui. Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na deze bekendmaking en geldt voor één jaar.

De stimuleringsregeling ligt vanaf heden voor een ieder ter inzage bij de balie Bouwzaken in de Stadswinkel en is ook te raadplegen op www.harderwijk.nl. Tegen vergoeding van de verschuldigde kosten kan een ieder een kopie van deze verordening, of een gedeelte daaruit, verkrijgen.

Informatie over het winkelpuienbeleid: afd.Bouwzaken, tel. 411352 of m.huisman@harderwijk.nl.

Aanlegvergunning poëzietableaus

Burgemeester en wethouders zijn voornemens toe te staan dat een twaalftal poëzietableaus worden aangelegd in de Binnenstad. De tableaus worden gelegd in gemeentegrond. Volgens de bestemmingsplannen Binnen de Veste Noord en Binnen de Veste Zuid is voor het plaatsen van deze tableaus een aanlegvergunning vereist.

De aanvraag, het ontwerpbesluit en nadere informatie, onder meer over de locaties, liggen met ingang van heden gedurende zes weken ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens deze termijn kan een ieder tegen het voornemen om aanlegvergunning te verlenen schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijzen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411352.

Aanvulling evenementenkalender

Ter inzage in de Stadswinkel ligt een aanvulling op de evenementenkalender 2006. Het betreft een nieuw evenement, te weten een zeepkistenrace op 23 september a.s. aan de Goeman Borgesiuslaan en Thorbeckelaan.

Belanghebbenden kunnen hun zienswijze omtrent deze aanvragen binnen vier weken na deze publicatie schriftelijk dan wel mondeling bij ons kenbaar maken. De volledige evenementenkalender is in te zien op www.harderwijk.nl onder vrije tijd.

Informatie: afd. Bestuursondersteuning, tel. 411421 of 411311.