2e persbericht van maandag 17 juli 2006

Eindhoven, 17-07-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhouding na huiselijk geweld

De politie hield maandag rond 07.35 uur in Strijp een 33-jarige man uit Eindhoven aan. De man zou eerder die ochtend zijn 31-jarige ex-vriendin hebben mishandeld in haar woning in Strijp. De twee kregen ruzie waarbij getrokken en geslagen werd. Ook werd de vrouw bij de keel gegrepen en gebeten. De vrouw liep diverse verwondingen op en is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Aanrijding auto en voetganger

Maandag vond rond 13.20 uur een aanrijding plaats op de kruising Veldmaarschalk Montgomerylaan/Michelangelolaan. Hierbij waren een 27-jarige automobilist uit Eindhoven en een 46-jarige voetganger uit Eindhoven betrokken. De auto reed over de Veldmaarschalk Montgomerylaan, komende vanuit de richting Winkelcentrum Woensel. De voetganger stak de kruising over en werd geschept door de auto. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Budel: Snelheidscontrole

De politie hield maandag tussen 12.00 en 14.00 uur een snelheidscontrole op de Maarheezerweg. 510 voertuigen werden gecontroleerd. 24 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 124 km/u.

Heeze: Politie controleert op snelheid

De politie hield maandag tussen 10.50 en 12.30 uur een snelheidscontrole op de Geldropseweg. In totaal reden 72 voertuigen harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/u.

Helmond: Diefstal uit woning

In een woning aan de Rivierensingel werd maandag tussen 21.50 en 05.30 uur ingebroken. Drie GSMs en sieraden zijn buit gemaakt. Aan de achterzijde werd een raam opengebroken om binnen te komen.

Son en Breugel: Politie rolt hennepkwekerij op

De politie rolde zondag in een woning aan de Piet Heinlaan een hennepkwekerij op. Hier stonden bijna duizend plantjes met kweekapparatuur. De plantjes en de apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Zondag werden hiervoor twee verdachten aangehouden. Rond 19.00 uur werd op het politiebureau aan de Mathildelaan in Eindhoven een 44-jarige man uit die plaats aangehouden. Rond 21.10 uur werd in een woning aan de Piet Heijnlaan een 26-jarige man uit Oss aangehouden. De twee zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.