Ingezonden persbericht


Persbericht

iW DM Client voor document management

Canon voegt applicatie toe aan MEAP-platform

Hoofddorp, 17 juli 2006 - Canon lanceert iW DM Client voor zijn java-platform MEAP. Door deze functionaliteiten softwarematig toe te voegen aan Canon multifunctionals ervaren gebruikers flexibiliteit van de geïnstalleerde hardware. iW DM Client voor MEAP vereenvoudigt het beheer van persoonlijke documenten met een softwareaccessoire voor multifunctionals. Deze toevoeging aan de documentmanagementoplossing maakt het archiveren van persoonlijke documenten, zoals aantekeningen of gescande artikelen, veel eenvoudiger door de multifunctional (MFP) als centraal onderdeel bij het archiveren van documenten in te zetten.

Persoonlijke documenten
iW DM Client voor MEAP is bedoeld voor het archiveren van persoonlijke documenten. Gescande documenten en bestanden in verschillende formaten zoals Microsoft Office en Acrobat worden op eenvoudige wijze gearchiveerd. Doordat de bestanden met iW DM Client voor MEAP geïndexeerd worden tijdens het digitaliseren op de MFP, zijn de documenten op een later moment eenvoudig terug te vinden. Naast zoeken op index kunnen documenten natuurlijk ook teruggevonden worden doordat de gehele tekst doorzocht wordt.

Return on Investment
De uitbreiding van het MEAP-portfolio maakt dat organisaties het maximale uit hun multifunctionals kunnen halen. Met iW DM Client voor MEAP worden de scanfunctionaliteiten en het MEAP platform optimaal ingezet om het werkproces efficiënter te laten verlopen.

Optimaal gebruik functies
De documenten worden tijdens het scannen direct op het beeldscherm van de MFP geïndexeerd en gearchiveerd, waardoor het risico vermindert dat medewerkers vergeten hun documenten vindbaar op te slaan. Normaliter zou de gebruiker namelijk na het scannen terug naar zijn bureau moeten om het document op de gewenste plek op te slaan. Met deze nieuwe toevoeging kan dit direct vanaf de MFP. Ook de scanfunctie van de multifunctional wordt door iW DM Client voor MEAP optimaal ingezet doordat met een eenvoudige applicatie als iW DM het aantal handelingen om een scan op te slaan en te archiveren wordt beperkt.

iW DM Client voor MEAP is per direct beschikbaar.

Over Canon
Sinds de oprichting in 1935 is Canon een toonaangevende leverancier van innovatieve producten en oplossingen op het gebied van Digital Imaging en Informatie Technologie voor consumenten en zakelijk gebruikers. Canon investeert jaarlijks 7,9 procent van de jaaromzet in Research en Development, wat in 2005 meer dan EUR 2 miljard was. Canon heeft de ambitie om in elke branche waarin het actief is, wereldwijd een nummer één positie in te nemen. Hier maken wereldwijd meer dan 108.000 werknemers zich sterk voor. Canon is volgens onderzoek van Infosource in 2005 nummer één op de Nederlandse MFP markt. De bedrijfsfilosofie van Canon is Kyosei en betekent 'samenleven en samenwerken voor het algemeen belang'. Deze filosofie klinkt door in Canons missie, doelstellingen en cultuur. Vanuit deze Kyosei-gedachte ondersteunt Canon verschillende initiatieven op maatschappelijk, cultureel en sportief vlak.

Meer informatie over Canon is te vinden op: www.canon.nl.

# # #

Perscontact:
Marcel Surendonk
PR-manager Canon Nederland
tel: 023 567 02 11
mailto:m.surendonk@canon.nl
Leoni Janssen
Edelman
tel: 020 301 09 80
mailto:leoni.janssen@edelman.com