Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 17 juli 2006

Zaanstreek-Waterland, 17-07-2006

Met onder meer: Brand, geweld en drankrijders.

Brand in woning

Wormer, zondag 16 juli 2006, 16.11 uur.

De politie onderzoekt een brand aan het Wezenland waarbij het hele interieur van de flatwoning op de eerste verdieping is verbrand. Terwijl de bewoners niet thuis waren ontdekte een voorbijrijdende brandweerman dat er iets brandde in de woning. Hij waarschuwde direct diverse omwonenden en zijn collega's. De brandweer kwam ter plaatse met twee voertuigen en kon voorkomen dat belendende woningen schade opliepen. De schade werd door de stichting Salvage opgenomen en de woning werd afgedicht door een medewerker van de woningbouwvereniging. Forensische Opsporing stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Bedreiging

Purmerend, zondag 16 juli 2006.

De politie heeft een 16-jarige jongen aangehouden omdat hij wordt verdacht van bedreiging van zijn ouders. De verdachte zou uit de schuur een honkbalknuppel hebben gepakt en vervolgens hebben gedreigd zijn vader te slaan. Enkele dagen eerder zou de jongen zijn moeder hebben bedreigd en een ruit hebben vernield. Na aanhouding werd de verdachte ingesloten en in verzekering gesteld.

Geweld

Purmerend, 16 juli 2006.

Een 36-jarige man uit Purmerend is door de politie aangehouden als verdachte van het plegen van huiselijk geweld. De man zou zijn ex-echtgenote hebben geslagen en geknepen. Toen gewaarschuwde agenten arriveerden was de verdachte vertrokken in een auto. Uit nader onderzoek bleek dat de man mogelijk op een ander adres in Purmerend verbleef waar hij vervolgens kon worden aangehouden. De Purmerender werd maandagochtend na verhoor in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Huiselijk geweld

Wormerveer, zondag 16 juli, 20:11 uur.

Een 41-jarige man uit Zaandijk is door de politie aangehouden omdat hij zijn 37-jarige vriendin uit Wormerveer zou hebben mishandeld. De vrouw zou tijdens een ruzie in haar woning meerdere malen in haar gezicht zijn geslagen en op de grond zijn gegooid. Na de mishandeling heeft de vrouw zich op het politiebureau gemeld. Agenten hebben vervolgens de man uit de woning opgehaald en ingesloten.

Diefstal uit etalage

Zaandam, maandag 17 juli 2006, 01:42 uur.

De politie onderzoekt een diefstal uit de etalage van een muziekwinkel aan de Rozengracht. Tussen half twee en kwart voor twee in de nacht heeft iemand een steen door de etalageruit gegooid en vervolgens een zwarte elektrische gitaar, een rode trommel op een driepoot en een versterker meegenomen. De dader, een lange magere negroïde man in een grijze trui en grijze broek, zou volgens de melder zijn weggelopen in de richting van de Marktsteeg. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met het wijkteam Zaandam Centrum via 0900-8844

Zeven bestuurders onder invloed

Zaanstad, 16 juli 2006

Afgelopen weekeinde werden in Zaanstad zeven drankrijders aangehouden. Twee van hen moesten het rijbewijs inleveren. Op de Peperstraat in Zaandam werden zondagavond een 37-jarige automobilist uit Zaandam en een 65-jarige bromfietser uit Wormerveer aangehouden. De Zaandammer moest zijn rijbewijs inleveren omdat het de tweede keer in twee jaar tijd was dat hij met teveel drank op achter het stuur zat.

Op de Wandelweg in Wormerveer werd zondagavond een 45-jarige man uit Krommenie aangehouden. Agenten zagen de man met hoge snelheid, achteruit en tegen het verkeer in, over de Wandelweg rijden. Op het moment dat de agenten de man aanspraken, roken zij een sterke alcohollucht en uit de auto kwam hen een geur van hennep tegemoet. De man weigerde mee te werken aan een ademtest. De Krommenieër werd vervolgens aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Ook daar weigerde de man alle medewerking. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. In zijn auto werden nog bierblikjes en vier zakjes met hennep aangetroffen.

In Het Twiske in Oostzaan werden vier drankrijders aangehouden. In totaal werden 285 mensen bij het verlaten van het recreatiegebied op het gebruik van drank gecontroleerd. Behalve voor het rijden onder invloed werden er nog twee boetes uitgedeeld voor het vervoeren van meer passagiers dan er gordels in de auto aanwezig waren. Eén bestuurder had zes achterpassagiers terwijl er maar drie gordels op de achterbank aanwezig waren. Drie passagiers konden dan ook niet verder mee rijden.

Beginnende bestuurder moet rijbewijs inleveren

Purmerend 17 juli, 04:37uur

Op de Flevostraat werd maandagochtend vroeg een 26-jarige man uit Purmerend aangehouden. De man had bijna vijf keer zoveel drank op als voor hem, als beginnende bestuurder, is toegestaan en moest zijn rijbewijs inleveren.

Op de Nieuwstraat en de Koemarkt werden zaterdagochtend en -avond ook twee drankrijders, een 35-jarige man uit Zwanenburg en een 41-jarige Purmerender, aangehouden. Tegen beide automobilisten werd proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak zwembad en reddingsbrigade

Warder, maandag 17 juli 2006, 09:46 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar inbraken bij het zwembad en de reddingsbrigade, beiden gevestigd aan de IJsselmeerdijk, in Warder. Bij de reddingsbrigade werd in de nacht van zondag op maandag ingebroken door een rolluik weg te breken en vervolgens het glas van de deur te vernielen. Binnen werd een opengebroken geldkistje aangetroffen. Van het huisje bij het zwembad werd met een breekvoorwerp een luik opengebroken. Binnen werd wat kleingeld weggenomen. De afdeling forensische opsporing stelt een nader onderzoek in naar de sporen.