Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 17 juli 2006

Politie houdt snelheidscontroles

ULVENHOUT: De politie heeft maandag aan de Molenstraat een snelheidscontrole gehouden. Van de ruim 1000 bestuurders reden er 142 harder dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/u.

ETTEN-LEUR: De politie heeft maandag aan de Sander een snelheidscontrole gehouden. Van de 330 bestuurders reden er 52 harder dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/u.

Politiehond vindt verdachte bedrijfsinbraak

WILLEMSTAD: De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 28-jarige inwoner van Sint Willebrord aangehouden. De man werd door een politiehond gevonden in het struikgewas aan het Sluispad Noord, ter hoogte van het talud van de Rijksweg A29. Rond 01:00 uur meldde een getuige dat hij twee vermeende inbrekers had betrapt op een bedrijfsterrein ter hoogte van de jachthaven. De man hield het tweetal op, in afwachting van de komst van de politie. Toen de politie aanrijdende was, werd door de getuige gemeld dat hij de twee verdachten had moeten laten gaan omdat zij zich agressief hadden gedragen. Een hondengeleider liet vervolgens de neus van zijn diensthond zijn werk doen. De 28-jarige man werd door de hond in zijn been gebeten en moest zich aan beetwonden laten behandelen in het ziekenhuis. De verdachte verklaarde dat hij door de getuige met een vuurwapen was beschoten. Hij is in verzekering gesteld. De tweede verdachte is nog voortvluchtig. De politie heeft een luchtdrukpistool in beslaggenomen en stelt een onderzoek in. De aangehouden verdachte ontkent op het inbrekerspad te zijn geweest.

Politie stelt onderzoek in na brandstichting in 17 vuilcontainers

BREDA: De politie stelt een onderzoek in naar brandstichting aan de Teteringsedijk, Halstraat en Veemarktstraat. In de nacht van zondag op maandag zijn minstens 17 vuilcontainers of klikos in brand gestoken. Een bewoner van de Teteringsedijk waarschuwde rond 02:30 uur de hulpdiensten. Door de extreme droogte vatten ook verscheidene struiken vlam en werden twee fietsen beschadigd. Doordat enkele klikos nabij gevels van woningen stonden bestond er ook gevaar voor personen en panden. De politie ging direct enkele branden te lijf met een brandblusser, korte tijd later kregen zij assistentie van de brandweer.

Diefstal motor

BREDA: Aan de Karnemelkstraat is zondagmiddag op de openbare weg een motorfiets gestolen. De diefstal van de rode Yamaha YZF-R6 vond plaats tussen 14:10 en 15:00 uur. Het kenteken van het voertuig is MH-RH-26. De politie heeft de motor internationaal gesignaleerd.

Winkeldief aangehouden

PRINSENBEEK: In een winkel aan de Beeksestraat is maandagmorgen een 23-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Een medewerker van de supermarkt zag rond 09:45 uur dat de man tientallen tubes tandpasta in zijn jas stopte en daarna zonder te betalen de winkel uitliep. Buiten de winkel werd de winkeldief aangehouden. De politie heeft hem voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Dief maakt gebruik van openstaande deur

BREDA: Een 47-jarige inwoner van Breda heeft maandagmorgen aangifte gedaan van insluiping in zijn woning aan de Meerhoutstraat. Zaterdagmiddag lag de man boven in zijn woning te slapen met de achterdeur open in verband met de afvoer van zijn mobiele airco. Een dief heeft dankbaar gebruik gemaakt van deze situatie om op vrij eenvoudige manier de woning binnen te komen en er vandoor te gaan met een portemonnee uit de tusssenwoning.

Auteur: Henk Snepvangers