AEGON

Gemeente Den Haag sluit levensloopcontract met AEGON

De gemeente Den Haag gaat al haar 8.000 werknemers de levenslooprekening van AEGON aanbieden. De burgemeester van Den Haag, Wim Deetman, heeft daartoe een collectief levensloopcontract afgesloten. Voor de werknemers zijn aantrekkelijke voorwaarden afgesproken, zoals een gunstige spaarrente en lage kosten bij beleggen.

De ondertekening van het contract vond maandag 17 juli plaats in het hoofdkantoor van AEGON. Het collectieve levensloopcontract kwam tot stand door bemiddeling van Aon Nederland. Aon is een toonaangevend dienstverlener op het gebied van risicomanagement, employee benefits en verzekeringen. Grote bedrijven als Akzo Nobel, KPN, Philips en Shell kozen eerder al voor de AEGON LevensloopRekening. AEGON is inmiddels uitgegroeid tot de grootste verzekeraar op de levensloopmarkt.

Optimisme

âIk ben optimistisch over levensloopâ, zo zei directievoorzitter Johan van der Werf tijdens de officiële ondertekening. âEen goed product met een breed ondersteuningspakket voor werknemer èn werkgever. Onze ondersteuning bestaat uit medewerkersbijeenkomsten, een e-learningtool voor HR-functionarissen, informatiepakketten en de mogelijkheid om online in te schrijven.â
Wim Deetman voegde daaraan toe: âWij zochten naar een gedegen partij, met een volwaardig levensloopproduct. De keuze is onder meer op AEGON gevallen vanwege het levensloopaanbod zelf, de administratieve ondersteuning die daarbij wordt geboden en de ruime ervaring die AEGON heeft in de pensioenwereld.â

AEGON LevensloopRekening

De AEGON LevensloopRekening biedt de mogelijkheden voor tussentijds of eerder stoppen met werken. Via de AEGON LevensloopRekening kan een werknemer sparen, beleggen of een combinatie van beiden. Kiest de werknemer voor sparen dan biedt AEGON een gunstige spaarrente. Kiest de werknemer voor beleggen, dan heeft AEGON, naast VrijBeleggen, iets unieks: ProfielBeleggen. Bij ProfielBeleggen wordt de beleggingsmix naarmate de pensioendatum nadert steeds minder risicovol. Ook kan gekozen worden voor een inleggarantie, zodat de uitkering is veilig gesteld.

17-07-2006