Ingezonden persbericht


Actie PWC tegen de PNVD

Geen liefdadigheid, maar verantwoordelijkheid

PERSBERICHT----PERSBERICHT----PERSBERICHT

Vandaag 17 juli is duidelijk geworden dat de rechtbank in Den Haag de Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit (PNVD) niet heeft verboden. De rechtbank is van mening dat de PNVD, net als elke politieke partij, recht heeft van bestaan. De Stichting Soelaas (slachtoffers pedofilie) had de rechter in kort geding gevraagd de pedofielenpartij te verbieden. De Nederlandse burger zal massaal zijn/haar stem moeten laten horen, willen wij onze kinderen niet opofferen aan pedofiele belangen.

De PNVD beroept zich op vrijheid van meningsuiting. Echter, artikel 10 van het Europese Verdrag tot Bescherming van de Rechten van de Mens en de Fundamentele Vrijheden stelt met nadruk dat de vrijheid van meningsuiting kan worden onderworpen aan voorwaarden, beperkingen of sancties ter bescherming van de rechten van anderen en de gezondheid en goede zeden. Met het ratificeren van het Internationale Verdrag van de Rechten van het Kind heeft de Nederlandse overheid zich verplicht tot het beschermen van onze kinderen.

No Kidding is van mening dat de overheid moet ingrijpen en middelen creëert zodat de rechtstaat in staat is om in te grijpen. Zodra het zomerreces voorbij is zullen wij een petitie aanbieden aan de Tweede Kamer. NO KIDDING blijft als enige kinderrechten organisatie in Nederland nadrukkelijk de stem van het kind vertegenwoordigen.

Vanaf vandaag kan iedereen de petitie ondertekenen op www.nokiddingklaagtaan.org


---

Profit for the World's Children (PWC) is een stichting die zich, vanuit verschillende disciplines en achtergronden, inzet voor structurele verbetering van de leefomstandigheden van kinderen wereldwijd. Het grootste project van PWC is NO KIDDING: een landelijke publiekscampagne tegen kindermishandeling.

Voor meer informatie over onze actie tegen de PNVD verwijzen wij u naar onze weblog www.nokiddingklaagtaan.org of u kunt bellen met ons kantoor 0341 495848.

---- --