BedrijfsautoRAI

Hyundai H 200 9-seater: luxe personenvervoerder voor betaalbare prijs

(7/17/2006)
Hyundai heeft met de H 200 9-seater ook een zeer betaalbare bedrijfsauto beschikbaar die uitermate goed geschikt is voor luxe personenvervoer. Dit bijzondere model met lange wielbasis is nu uitgerust met de nieuwe 2.5 CRDi VGT dieselmotor. De prijs van de H 200 9-seater bedraagt slechts 20.995 euro exclusief BTW en BPM. De H 200 9-seater wordt nu geleverd met een sterke 2.5 CRDi-motor met 103kW/140 pk die voldoet aan de Euro IV emissienorm. Deze motor (koppel 314 Nm bij 1.500 â 3.000 tpm) wordt standaard wordt gekoppeld aan een handgeschakelde 5-versnellingentransmissie. Tegen een meerprijs van ⬠1.200 (ex BTW/BPM) kan dit model ook worden uitgevoerd met een automatische vierversnellingen transmissie.

Deze speciale uitvoering van de H 200 is zeer luxe uitgerust. Tot de specificaties behoren ondermeer: ABS, een dubbele airbag voor, een in hoogte verstelbaar stuurwiel, elektrisch bedienbare buitenspiegels, verwarmbare buitenspiegels, een lendensteun, toerenteller, dubbele airconditioning, 15â lichtmetalen velgen, elektrische ramen voor, centrale deurvergrendeling en zijruiten met schuif/-kantelstand.

De H 200 9-seater wordt geregistreerd op geel kenteken. Voor de meeste ondernemers is de BPM niet terug te vorderen. Een uitzondering vormen taxi-ondernemers, die een vergunning hebben van de inspectiedienst van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Hyundai verwacht dan ook dat juist taxibedrijven interesse zullen hebben in deze speciale uitvoering van de H 200. Dit model is immers een betaalbaar alternatief voor luxe personenvervoer.

De H 200 9-seater wordt, in tegenstelling tot de âgewoneâ Hyundai H 200 bedrijfswagens die in Nederland rijden, niet in de fabriek in Turkije vervaardigd, maar in Korea geproduceerd. Hierdoor hebben beide uitvoeringen een afwijkend design.