Ingezonden persbericht

Rijden op autogas toegankelijker door steun grote automerken

Skoda en gasFX bieden voordelig brandstof alternatief

Hoofddorp / Leusden, 17 juli 2006 - Autogas is een steeds aantrekkelijker alternatief voor benzine en diesel. Dit komt niet alleen door de recordprijzen van deze brandstoffen, maar ook doordat steeds meer auto-importeurs de toepassing van gasFX-autogassystemen ondersteunen. Nadat KIA en gasFX eerder dit jaar een overeenkomst sloten, gaat nu ook Skoda-importeur Pon Mobiel in zee met de leverancier van autogassystemen. Hierdoor hebben nu in totaal 6 grote importeurs een overeenkomst gesloten met gasFX om aan de toenemende vraag van de consument te voldoen.

Joost van Schaik, Manager After Sales van Skoda-importeur Pon Mobiel is erg enthousiast over de nieuwe samenwerking met gasFX: "Door de hoge brandstofprijzen zoekt de klant naar een alternatief dat het mogelijk maakt om zo royaal mogelijk auto te rijden, binnen zijn budget. Rijden op autogas met gasFX is al vanaf 12.000 kilometer per jaar voordeliger dan het rijden op benzine of diesel." Van Schaik verklaart de keuze voor gasFX: "Skoda signaleert al geruime tijd een toenemende klantvraag naar autogassystemen, maar voor ons komt er meer kijken bij een autogassysteem dan alleen financieel voordeel. Het systeem moet naadloos aansluiten bij de auto zowel qua techniek als kwaliteit, de systeemprijs moet een brug vormen tussen de benzine- en dieselmotoren binnen ons gamma, systemen moeten binnen een acceptabele termijn worden geleverd en ingebouwd etc.. Ons zustermerk Seat werkt al geruime tijd samen met gasFX en is hier erg positief over. Daarnaast brengt gasFX door haar marketinginspanningen autogas actief onder de aandacht van automobilisten waardoor de klant autogas opnieuw overweegt in zijn brandstofkeuze, dit creëert een directe vraag in de dealershowroom."

Hans Verhoeven, directeur van BK-Gas, is blij met de nieuwe samenwerking: "Skoda heeft zich ontwikkeld tot een niet weg te denken speler op de Nederlandse automarkt, door de combinatie van aansprekende modellen, hoogstaande kwaliteit en aantrekkelijke prijzen is het merk een uitstekende keuze voor zowel particuliere als zakelijke automobilisten. Skoda is daardoor voor ons een uitstekende partij om samen de marktpositie van autogas in Nederland verder te verbeteren.''

Comeback autogas
Autogas beleeft een ware comeback. Na een periode van achteruitgang is de markt voor autogas de afgelopen twee jaar sterk gegroeid. Voor het tweede achtereenvolgende jaar is de verkoop van het aantal autogassystemen verdubbeld. De autogasindustrie heeft er hard aan gewerkt om haar imago te verbeteren en haar producten beter aan te laten sluiten op de behoefte van de consument.

Relatief schone brandstof
Naast het financiële voordeel biedt autogas ook een duidelijk voordeel voor het milieu. Autogas is minder milieubelastend dan benzine of diesel en een uitstekend middel om de luchtkwaliteit te verbeteren. De overheid heeft erkend dat autogas veilig en vanuit milieuoogpunt zelfs onmisbaar is. Het fiscale voordeel van autogas ten opzichte van andere autobrandstoffen blijft bestaan, dit geeft een extra impuls aan de groei.

Profiel gasFX
gasFX is een product van BK-Gas en Vialle Alternative Fuel Systems. Het biedt zakelijke en particuliere automobilisten een betrouwbare, krachtige en comfortabele autogasoplossing tegen een zeer lage investering. gasFX is sinds oktober 2003 op de markt en wordt verkocht via ruim 700 merkdealers van Chevrolet, Kia, Mitsubishi, Saab, Seat en Skoda. Daarnaast is gasFX verkrijgbaar via de grote leasemaatschappijen en de gasFX Service Desk. Meer informatie over gasFX op www.gasfx.nl.

Profiel Skoda
Pon Mobiel is sinds 1992 importeur van het Tsjechische automerk Skoda. Voorheen gevestigd in Voorschoten bij Den Haag, sinds eind 1998 in Leusden, waar alle bedrijfsafdelingen in een futuristisch gebouw zijn ondergebracht. Een groot voordeel van dit nieuwe Nederlandse hoofdkantoor van Skoda is de ruime showroom, waarin altijd de laatste modellen worden getoond. Skoda heeft in de afgelopen jaren een steeds uitgebreider modellengamma gekregen. De auto's, onderdelen en accessoires vinden via de dealerorganisatie van Pon Mobiel hun weg naar de consument. Pon Mobiel heeft een centrale en leidende rol als importeur die tevens bemiddelt en coördineert tussen diverse partijen. Daarmee is Pon Mobiel een onmisbare schakel tussen de Tsjechische fabrikant en de Nederlandse markt. Meer informatie over Skoda Nederland op www.Skoda.nl.



Ingezonden persbericht