Politie Twente

Persberichten Politie Twente 17 juli 2006

Man aangehouden na bedreiging ex-vriendin en agenten

Hengelo

Een 25 jarige inwoner van Osterwald (D) is op zondag 16 juli om 16.25 uur aangehouden in een woning aan de Valeriusstraat in Hengelo. De man was de woning van zijn 17 jarige ex-vriendin binnengedrongen nadat zij de relatie een dag eerder had beëindigd. De man verkeerde onder invloed van alcohol en was zeer agressief. De politie werd gebeld en troffen de man nog in de woning aan. Hij beledigde de aanwezige politieagenten en bedreigde hen meerdere keren met de dood. De verdachte verzette zich hevig bij zijn aanhouding en kon met moeite naar het politiebureau worden gebracht. De verdachte is in belang van het onderzoek later op de dag in verzekering gesteld. (06-091102)

Twee jongen wegens mishandeling aangehouden

Saasveld

Bij een vechtpartij in een uitgaansgelegenheid aan de Gravenallee in Saasveld is in de nacht van zondag 16 juli op maandag 17 juli een 37 jarige Enschedeër licht gewond geraakt. Het slachtoffer werd zonder aanleiding mishandeld door twee jongens uit Enschede van 22 en 23 jaar. De inmiddels gearriveerde politieagenten troffen de jongens in de omgeving van de uitgaansgelegenheid en hielden hen aan. Na verhoor kon de 23 jarige verdachte het politiebureau verlaten. De 22 jarige verdachte zit nog vast. De politie maakt proces-verbaal op. (06-091260)

Man aangehouden na vernieling ruit

Borne

De politie kreeg op maandagnacht 17 juli om 01.30 uur het verzoek om te gaan naar de Aanslagsweg in Borne alwaar bewoners een inbreker hadden overlopen. Ter plekke bleek dat een voordeurruit van een woning was ingeslagen door een 41 jarige man uit Borne. De man werd aangehouden en voor verhoor opgesloten. Volgens de 23 jarige gedupeerde bewoner was de verdachte een kennis van hem. De verdachte was zondagavond nog bij hem op bezoek geweest. Onduidelijk is op dit moment waarom de verdachte de ruit heeft vernield. De bewoner heeft aangifte gedaan van vernieling. De politie maakt proces-verbaal op. (06-091248)

Dronken man veroorzaakt ravage

Enschede

Door een ongeval op de Hengelosestraat in Enschede op zondag 16 juli om 05.40 uur is de weg enkele uren afgesloten geweest voor het verkeer. Een 20 jarige inwoner van Enschede verloor op de Hengelosestraat de controle over zijn auto. Hij ramde daarbij twee lichtmasten, waarna de auto over de kop sloeg. Gealarmeerde politieagenten troffen ter plaatse een enorme ravage aan. De man had op eigen kracht de auto verlaten en zat gewond in de berm. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren en werkte mee aan een blaasproef. Die wees uit dat hij te veel had gedronken. De 20 jarige Enschedeër werd aangehouden waarna een ambulance hem met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerde. Op het ziekenhuis werd bij de gewonde verdachte een bloedproef afgenomen. Nader onderzoek wees uit dat de verdachte een ontzegging van de rijbevoegdheid voor de weekenden had. Verder bleek de auto onverzekerd te zijn. De politie zal de uitslag van de bloedproef afwachten en maakt daarna proces-verbaal op. De Hengelosestraat werd om 07.45 uur weer vrijgegeven. (06-090999)

Autodief na wilde achtervolging overmeesterd

Almelo

De politie heeft na een wilde achtervolging op maandag 17 juli om 03.25 uur een 27 jarige man uit Litouwen kunnen aanhouden. De man had die nacht een auto weggenomen bij een woning aan de Schapendijk in Almelo. De 45 jarige bewoonster werd wakker van het geluid van de uitlaat, keek uit het raam, zag haar auto wegrijden en waarschuwde direct de politie. Een politieagent zag de auto rijden op de Bornsestraat in Zenderen en gaf de bestuurder een stopteken. De man voldeed hier niet aan en vervolgde zijn weg met de politieagent in zijn kielzog. Op de Europastraat in Borne reed de man met hoge snelheid langs een politieblokkade. Hij reed door in de richting van de Grotestraat waar hij wederom door een politieauto werd opgewacht. De man ging op het fietspad rijden en trachtte na de blokkade de rijbaan weer op te komen. Zijn motor sloeg echter af waarna de politieagent die hem nog steeds volgde uit de auto sprong en de bestuurder overmeesterde. De autodief uit Litouwen werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier werd hij voor verhoor opgesloten. De politie heeft de auto voor nader sporenonderzoek laten afslepen. (06-091263)

Snorfietser ernstig gewond naar ziekenhuis

Enschede

Bij een ongeval op de Haaksbergerstraat in Enschede is op zondag 16 juli om 15.30 uur een 49 jarige man uit Enschede ernstig gewond geraakt. De man reed op zijn snorfiets en kwam op het fietspad in aanrijding met drie jeugdige fietssters. Hij kwam ten val en raakte gewond aan zijn hoofd. Het slachtoffer werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis waar hij direct werd geopereerd. (06-091145)

Inbreker overlopen

Enschede

Politieagenten hebben op maandag 17 juli om 03.35 uur een 34 jarige Enschedeër aangehouden in het winkelcentrum Zuid aan de Wesseler-nering in Enschede. De agenten waren ter plaatse gegaan nadat bij diverse winkels het alarm was afgegaan. De inbreker werd in het gebouw op het toilet aangetroffen. Hij had inbrekerswerktuig bij zich en een plastic tas met een nog onbekend bedrag aan bankbiljetten en muntgeld. Vermoedelijk heeft de man bij meerdere bedrijven in het winkelcentrum ingebroken. Onderzoek zal moeten uitwijzen wat de man heeft buitgemaakt. De verdachte is voor verhoor opgesloten. (06-091264)

Mogelijke daders overval aangehouden

Enschede

Zaterdagavond 15 juli werden twee personen, een Enschedeër van 26 en een man uit Arnhem van 19 jaar, aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een overval die vrijdagmiddag de 14e juli omstreeks 15.50 uur werd gepleegd op een sigarettenwinkel aan de Wethouder Gerbertstraat in Enschede. Beide verdachten zijn in de loop van het weekend voor verder onderzoek in verzekering gesteld en zullen dinsdag de 18e bij justitie worden voorgeleid. (06-090286)

Voor de gegevens met betrekking tot de overval: zie het hieronder cursief afgedrukte persbericht van vrijdagavond jl.

Gewapende overval op sigarettenwinkel Enschede Enschede
Op vrijdag 14 juli 2006 heeft op de Wethouder Gerbertstraat in Enschede een gewapende overval plaatsgevonden. Twee negroïde mannen drongen rond om 15.50 uur de sigarettenwinkel binnen. De mannen bedreigden met een slagersmes een 50 jarige verkoopster en gingen er vervolgens met een onbekend bedrag vandoor. Na de overval zijn de mannen rechtsaf gelopen, richting een dierenwinkel. Direct na de overval heeft de politie Enschede in de buurt een onderzoek ingesteld. Hierbij werden ook Technische Recherche en een politiehond ingezet. Getuigen verklaarden dat één van de mannen onder het tunneltje in de richting van het winkelcentrum is gelopen. De andere zou eerst langs de gordijnenwinkel en vervolgens richting het tunneltje zijn gerend. De verdachten zijn tot nu toe niet getraceerd. Gezien de tijdstip van het overval denkt de politie dat meerder mensen de overvallers voor en na de overval rondom de winkel hebben gezien. Daarom wil de politie in contact met hen komen (0900-8844). Het signalement van de overvallers luidt: twee 2 kleine negroïde mannen, beide ongeveer 1.60 meter lang. Eén gekleed in een spijkerbroek, blauw t -shirt. Kort geknipt haar. De ander een zwarte trui met lange mouw en donkere broek, leeftijd begin 20 jaar.

Sonja Eerhard: 053-4555588


---- --