Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, maandag 17 juli 2006

Tech Data lanceert nieuwe Web Portal: My Tech Data

Vanaf vandaag lanceert Tech Data een nieuwe webportal onder de naam "My Tech Data". Resellers die inloggen op www.techdata.nl zullen vanaf nu op de My Tech Data Portal alle relevante info over Tech Data-services en business processen terugvinden. Dus alleen die informatie die voor hem en zijn bedrijf relevant zijn. My Tech Data wordt zo de persoonlijke startpagina van de klant.

"Bovendien is de navigatie veel duidelijker uitgewerkt voor de reseller, want die is opgesteld vanuit zijn standpunt. De reseller vindt makkelijker zijn weg: geen lang zoekwerk, of eindeloos doorklikken, want tijd is geld. Alle e-tools (sales en customer services) en onze diensten worden hier op een logische manier samengezet en we hebben onze diensten een meer gebruiksvriendelijke benaming gegeven, aldus Ronald Schapendonk, Channel Marketing Manager van Tech Data.

Personalisatie is het codewoord
De webportal is gebaseerd op 'consumer generated content'. "Niet enkel relevante info ivm onze diensten", gaat Schapendonk verder,"maar wie inlogt, wordt ook persoonlijk aangesproken, en krijgt onmiddellijk ook zijn persoonlijke sales contact info te zien. Afhankelijk van de intensiteit en het businessvolume dat de reseller doet, kan hij toegang krijgen tot meer resources en support. Een persoonlijke aanpak zorgt voor een nog betere samenwerking." zegt Schapendonk. "Bovendien kan de reseller zelf de My Tech Data portal gaan "customizen": hij kan namelijk op zijn startpagina zijn favorieten instellen. Welke e-tools gebruikt hij het meest? Werkt hij bv. regelmatig met de CompoShop of een andere configurator? Geen probleem: hij voegt de pagina's of linken toe aan zijn menu van favorieten. Zo maakt hij van My Tech Data zijn persoonlijke pagina. Personalisatie wordt dé trend en wij passen dit al toe via onze My Tech Data Portal."

Plannen voor de toekomst
"We zijn ondertussen ook al met de toekomst bezig", besluit Schapendonk. De volgende stap is om nog meer businessgegevens uit te wisselen binnen dit platform. Doel is om nog meer functionaliteiten aan My Tech Data toe te voegen waarmee we onze resellers ondersteunen in het optimaliseren van de bestaande business en zo mogelijk ook bij het identificeren van nieuwe business kansen.

Over Tech Data
Tech Data Nederland bv is onderdeel van Tech Data Corporation

(Nasdaq: TECD), opgericht in 1974 en een vooraanstaand wereldwijd aanbieder van IT-producten, logistiek management en overige diensten met een toegevoegde waarde. Het Fortune 500 bedrijf (110e plaats) en haar dochterbedrijven leveren aan meer dan 90.000 technologieresellers in de Verenigde Staten, Canada, het Caraïbisch Gebied, Latijns-Amerika, Europa en het Midden-Oosten. Het uitgebreide dienstenaanbod van Tech Data omvat technische ondersteuning, financieringsmogelijkheden en configuratiediensten, alsmede een volledige serie bekroonde oplossingen op het gebied van e-commerce. Het bedrijf heeft het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 31 januari 2006, voor 20,5 miljard USD aan verkopen gerealiseerd. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.techdata.nl

Contact gegevens
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Tech Data Nederland bv
Ronald Schapendonk
Channel Marketing Manager
Email: pers@techdata.nl

Tech Data Nederland bv
Computerweg 22
NL-3542 DR UTRECHT

Tel : +31 (0)346 585 000

Fax: : +31 (0)346 585 001


---- --