Persberichen Rijn en Venen, 11.55 uur

Utrecht, 17-07-2006

Diefstal in verzorgingstehuis

WOERDEN - Een 87-jarige man is zondagavond slachtoffer geworden van diefstal. De man woont in een verzorgingstehuis aan de Park Oudeland. Om ongeveer 20.00 uur stonden er twee vrouwen voor de kamerdeur met een bosje bloemen. Een van hen hielp de man in de keuken met de bloemen in de vaas zetten. De andere vrouw bleef in de kamer. Toen zij weg waren, bleek er geld weggenomen. Enkele weken geleden vond een soortgelijk incident plaats in het verzorgingscentrum aan de Utrechtseweg. De politie adviseert om nooit vreemden binnen te laten en bij een verdachte situaties altijd te bellen naar 112.

Aanhouding

MAARSSEN De politie heeft een 42-jarige automobilist aangehouden op de Herenweg omdat hij geprobeerd heeft een verkeersregelaar van de Stichtse Rijnlanden aan te rijden. De man wilde zijn auto parkeren bij het recreatieterrein van de Maarsseveense Plassen. Toen de 32-jarige parkeerregelaar de automobilist mededeelde dat het parkeerterrein vol was, werd de man boos. Bij het wegrijden probeerde de automobilist de man omver te rijden. Door opzij te springen kon de medewerker dit voorkomen. Gewaarschuwde politie heeft de automobilist aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Ruit politiebureau vernield

WOERDEN - Een 37-jarige inwoner van Woerden is zondagmorgen vroeg twee keer achter elkaar aangehouden voor verschillende feiten.

Omstreeks 04.30 uur gedroeg de man zich zeer recalcitrant ten opzichte van surveillerende agenten. De man en de agenten troffen elkaar op de Westdam en de Woerdenaar beledigde de agenten, maakte obscene gebaren en trapte tegen de politieauto. Hij werd aangehouden en nadat proces-verbaal was opgemaakt, werd hij naar huis gestuurd.

Om 05.55 bevond de man zich nog steeds in de centrale hal van het politiebureau. Kennelijk had hij niets opgestoken van zijn recente ervaring, want hij eiste dat hij naar huis gebracht zou worden. Waarschijnlijk omdat hij zijn zin niet kreeg, trapte de Woerdenaar een ruit van het politiebureau in. Hij werd opnieuw aangehouden en ingesloten.